Gemeente Lingewaal


Prestatieafspraken KleurrijkWonen en Lingewaal

Op 9 maart 2010 hebben Jaap van Dam, directeur/bestuurder van KleurrijkWonen en burgemeester Van Ruijven - Van Leeuwen een handtekening gezet onder de prestatieafspraken.

Prettig en passend wonen in een aantrekkelijke woonomgeving staat hierin centraal. Met de ondertekening is de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de volkshuisvesting en leefbaarheid in de gemeente Lingewaal tot uitdrukking gebracht.

Â

Ondertekening
De ondertekening vond plaats op het gemeentehuis in Asperen. Wethouder Griedo Bel blikte nog even terug naar prestatieafspraken uit 2001/2002: âDestijds stonden de afspraken op drie A4âtjes. De nieuwe afspraken zijn een stuk uitgebreider en zorgvuldiger. Als portefeuillehouder ben ik erg blij met de ondertekening.â Jaap van Dam, directeur/bestuurder van KleurrijkWonen, lichtte in een korte toespraak de gezamenlijke taak van de corporatie en gemeente toe. âOnze taak is om voor onderdak te zorgen. Mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt is hierbij onze belangrijkste doelgroep. Ook duurzaamheid en leefbaarheid zijn belangrijke themaâs in de prestatieafspraken.â

Belangrijkste punten

De belangrijkste punten uit de prestatieafspraken zijn:


* Bevorderen van de huisvesting van huishoudens met een kwetsbare positie op de woningmarkt.


* Goede en betaalbare huurwoningen behouden.


* Een kwalitatief hoogwaardig aanbod van woningen en woonmilieus in diverse prijsklassen.


* Op elkaar afstemmen van woon-, zorg- en welzijnsdiensten.


* Behouden en waar nodig verbeteren van de leefkwaliteit in de kernen.

Â

Met de ondertekening is een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering van de samenwerking tussen de gemeente Lingewaal en KleurrijkWonen. Burgemeester Van Ruijven - Van Leeuwen benadrukte vertrouwen te hebben in een vruchtbare samenwerking.

Â

Â