Gemeente Purmerend

Nieuws van de raad

19 maart 2010

Commissie Algemene Zaken 18 maart
Waar wordt over gesproken:

* Het reglement van orde voor de raad is op een aantal punten aangepast naar aanleiding van ervaringen en besluiten in 2009. Zo heeft de raad bijvoorbeeld besloten om geen woordelijke verslag meer te maken van de vergaderingen. Vanaf 2010 worden de vergaderingen slechts digitaal vastgelegd, waarna zij zijn terug te kijken op de gemeentelijke website.

* Ook het reglement van orde voor de raadscommissies is op verschillende punten gewijzigd zoals de introductie van door de raad benoemde commissieleden en ervaringen met het spreekrecht van burgers.
Reglementen van orde bevatten regels over de gang van zaken tijdens vergaderingen: wie mag wanneer spreken, hoe komt een besluit tot stand, wat zijn de taken van de commissies, welke bevoegdheden heeft de voorzitter, etc.

Raadsvergadering 25 maart
Waar wordt over gesproken (onder voorbehoud):

* Vaststelling van de reglementen van orde voor de raad en voor de raadscommissies. Na de bespreking van de reglementen in de commissie AZ op 18 maart worden ze in deze raadsvergadering vastgesteld.

* Een kaderstellende werkgroep heeft een voorstel gemaakt waarin varianten worden voorgesteld voor de inzet van middelen uit het participatiebudget Werk en Bijstand, Inburgering en Educatie. De raad wilde alle varianten ook financieel onderbouwd zien. De werkgroep was echter van mening dat dit verzoek niet past binnen de kaderstellende opdracht. Zij zegt geen verdere mogelijkheden te zien om alle varianten in het voorstel ook financieel te onderbouwen. De werkgroep heeft daarop een verklaring afgelegd waarin zij haar opdracht aan de raad teruggeeft.
* In 2009 kreeg het college opdracht van de raad om het burgerinitiatief van de Ondernemersfederatie Purmerend voor een ondernemersfonds uit te werken. Het college stelt voor om dit fonds in te stellen en onder voorwaarden te betalen door een verhoging van de OZB voor niet-woningen met 15%.

Plaats en tijd: raadzaal van het stadhuis, Purmersteenweg 42, 20.00 uur.
Agenda en vergaderstukken inzien.

Volgende openbare vergaderingen:
8 april - Commissie Samenleving: commissiesl@purmerend.nl 15 april - Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer: commissiesob@purmerend.nl
22 april - Commissie Algemene Zaken: commissieaz@purmerend.nl Er zijn mogelijkheden om bij een commissie kort het woord te voeren. Stuur hiervoor van te voren een mail naar één van de adressen.