Dienstenbond CNV

Nieuws

19 maart 2010

Werkgevers Grafimedia willen niet onderhandelen!

Afgelopen vrijdag 12 maart was het dan eindelijk zover; de start van de CAO-onderhandelingen Grafimedia. Wat begon met hoop op een goede afloop eindigde in een deceptie, want vanaf de start zeiden de werkgevers dat ze niet wilden onderhandelen en alleen maar de cao willen verlengen. Men komt met een onderhandelingsdelegatie van 15 (!) mensen en zegt vervolgens niet te willen onderhandelen. Als u het nog begrijpt mag u het zeggen, wij (de werknemersdelegatie van CNV, FNV en De Unie) begrijpen er helemaal niets van.

Uiteraard hebben we onze zeer redelijke voorstellen toegelicht, maar van werkgeverszijde weigert men hierop in te gaan, en zei gewoon; "wij kunnen en willen niet onderhandelen".
Werkgeversdelegatie heeft dit nog 3 keer herhaald en toen hebben wij gezegd dat wij de cao niet ongewijzigd kunnen en willen verlengen.

Immers; onze voorstellen zijn zeer redelijk en geven nauwelijks een kostenverhoging die niet meer is dan koopkrachtbehoud met werkgelegenheid en scholing. Allemaal zaken die van groot belang zijn voor onze sector waar, en daar zijn we eerlijk over, het niet goed mee gaat. Maar juist daarom zijn onze voorstellen hierop afgestemd.

En nu: We hebben als werknemersdelegatie afgesproken de werkgevers 2 weken de tijd te geven om alsnog op ons aanbod om écht te onderhandelen in te gaan. Doet men dat niet dan gaan wij ze nogmaals uitnodigen, blijft men weigeren dan komen we terug bij u om met elkaar te bespreken wat we gaan doen; want ...
De cao, dat doen we samen!

Met vriendelijke groet,
Uw onderhandelingsdelegatie van CNV-Media, FNV-KIEM en De Unie