Politie Gelderland-Zuid

Met knuppel over straat

Verdachte aangehouden

Opheusden, 19-03-2010 o Na een melding donderdagavond, rond 20.10 uur op de Fazantstraat, gingen meerdere politie-eenheden ter plekke kijken. Een getuige had een groep jongeren op straat zien staan met wapens. Eén van hen zou achter de melder zijn aangerend met een honkbalknuppel. Deze verdachte kon door de politie worden aangehouden.

In eerste instantie troffen de agenten op de Fazantstraat niemand aan. Toen zij verder in de buurt rondkeken zagen ze bij een sporthal twee personen vanaf een speelveldje wegrennen. Daarop verzochten de politieagenten de twee om te blijven staan, maar één van hen ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in en stuitte op nog een jongeman. Ze gedroegen zich agressief en eentje verzette zich hevig.

Meerdere eenheden kwamen ter plaatse. Beiden werden gefouilleerd op grond van de Wet Wapens en munitie. Verderop stond een groep jongeren en ook zij werden gefouilleerd. Een wapen werd nog niet aangetroffen, maar verder onderzoek in de directe omgeving leverde weldegelijk wat op. De politie name meerdere spullen, waaronder een mes en honkbalknuppel, in beslag.

Verder onderzoek
De agenten legden vervolgens weer contact met de meldkamer en de getuige. Op basis van het doorgegeven signalement werd een 21-jarige inwoner van Opheusden als verdachte aangehouden. Hij zou met de knuppel hebben rondgelopen. Dit bleek ook degene die richting de agenten verzet had gepleegd. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.
Van de andere aanwezigen zijn gegevens vastgelegd. Ook heeft de politie getuigenverklaringen opgenomen. Er loopt nader onderzoek. (08)

Laatst gewijzigd 19-03-2010 13:44 | © Regio Gelderland-Zuid |