Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 19 maart

Alkmaar, 19-03-2010 o 14.00 uur

Aangehouden verdachten overval Scheringa museum in vrijheid gesteld

Breda-Alkmaar, vrijdag 19 maart

De twee verdachten die woensdagochtend 17 maart werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op het Scheringa museum voor Realisme in Spanbroekzijn vrijdagochtend in vrijheid gesteld. De 29-jarige en 43-jarige man, beiden afkomstig uit Breda, werden woensdagochtend in hun woonplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op het Scheringamuseum en/of voorbereiding ervan op vrijdag 1 mei 2009. Beide mannen worden nog wel aangemerkt als verdachten in deze zaak.

Op vrijdag 1 mei kwamen rond 12.15 uur meerdere gemaskerde personen het museum binnen. Er werden twee kunstwerken gestolen. Deze zijn tot op heden nog niet teruggevonden.

Het onderzoek naar de overval op het museum wordt voortgezet.

Aanhouding voor bezit vuurwapen

Alkmaar, donderdag 18 maart

Een 29-jarige man uit Alkmaar werd donderdagavond rond 19.45 uur aangehouden op het Oudorperdijkje. De auto van de man werd gecontroleerd en in het handschoenenvakje werd een vuurwapen aangetroffen. De man werd voor het bezit hiervan aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Aanhouding voor mishandeling

Wognum, donderdag 18 maart

Een 42-jarige man uit Wognum werd donderdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Kerkstraat. Een man zag dat de verdachte vuilnisbakken omgooide en sprak hem hierop aan. Dit ontaarde in een woordenwisseling waarbij de verdachte de man tegen het gezicht sloeg. Hierop werkte de man de verdachte tegen de grond en hield hem aan. De politie nam de 42-jarige man over. De 42-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij werd s avonds weer heengezonden.

Bromfietscontrole

Wognum/Obdam, donderdag 18 maart

Op de Nieuweweg in Wognum en op de Stationweg in Obdam werd donderdag een bromfietscontrole gehouden. Op de Nieuweweg werden 89 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 26 overtredingen geconstateerd. De meeste bekeuringen waren voor het overschrijden van de constructiesnelheid en het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs. Drie bromfietsen werden uit het verkeer gehaald voor technisch onderzoek. Eén kentekenbewijs werd ingevorderd vanwege de overschrijding van de constructiesnelheid.

Op de Stationsweg in Obdam werden acht bromfietsers gecontroleerd. Hier werden zes overtredingen geconstateerd. Vier bestuurders werden beboet omdat zij geen spiegel op hun bromfiets hadden. Eén bestuurder kon zijn kentekenbewijs niet tonen en een andere bestuurder had te gladde banden. Van twee bestuurders werd het kentekenbewijs ingevorderd vanwege overschrijding van de constructiesnelheid.

Vernieling raam

Den Helder, donderdag 18 maart

Een 18-jarige vrouw uit Den Helder werd donderdagavond rond 24.00 uur aangehouden in haar woning. Zij had bij een woning een raam ingegooid. De woning bleek te zijn van haar ex-vriend. Deze had het met haar uitgemaakt. De vrouw was hier zeer emotioneel over en gooide een raam in. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Lantaarnpaal gesneuveld

Waarland, vrijdag 19 maart

Een 29-jarige en een 24-jarige man, beide afkomstig uit Duitsland, werden vrijdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op Weereweg. De twee mannen zaten in een vrachtwagen en waren al enige tijd bezig deze te keren. Bij de keerpoging was een lantaarnpaal gesneuveld. De twee weigerden uit het voertuig te komen. De agenten werden te woord gestaan door een kier van het cabineraam. Toen één van de agenten op het voorwiel van de vrachtwagen klom en het raam vastpakte werd dit dichtgedraaid. Uiteindelijk stapten de twee mannen uit. Zij werden aangehouden voor doorrijden na een ongeval en werden vrijdagmiddag weer heengezonden.

Roekeloos rijden

Heiloo, vrijdag 19 maart

Het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Haarlem werd vrijdagochtend rond 03.00 uur ingevorderd op de Spoorlaan. Agenten zagen de man rijden en wilde hem staande houden voor een alcoholcontrole. De man reed echter met aanzienlijke snelheid over een rotonde. Bij de Omloop werden de autolichten gedoofd en reed de auto verder de Belieslaan op. Uiteindelijk stopte de auto, nadat herhaaldelijk het stopteken van de politie was genegeerd, en stapte de bestuurder uit. Hij blies 295 ug/l. Dit is boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd vanwege roekeloos rijgedrag.