Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 maart 2010

Tijdens een grote verkeerscontrole in Enschede zijn 100 processen-verbaal uitgeschreven

Enschede

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Enschede op donderdag 19 maart 100 processen-verbaal uitgeschreven.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van het rode verkeerslicht (10), het niet dragen van een autogordel (58), niet hands-free telefoneren (8), los liggende lading (1), opgevoerde bromfietsen (4)en diverse andere overtredingen. (2010023760)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Borne

Een 33-jarige automobilist uit Deventer raakte donderdagmorgen 18 maart gewond na een eenzijdige aanrijding.

Donderdagmorgen 18 maart omstreeks 08.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35, ter hoogte van Borne. Een 33-jarige automobilist uit Deventer raakte vermoedelijk onwel achter het stuur en kwam met de auto tegen een boom in de berm tot stilstand. Als gevolg van de aanrijding raakte de 33-jarige gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het rijbewijs en kentekenbewijs werden ingevorderd. (2010023792)

Snorfietsster gewond na aanrijding Enschede
Een 58-jarige Enschedese raakte donderdag 18 maart gewond na een aanrijding met een automobilist op de Keppelerdijk in Enschede.

Donderdag 18 maart omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Keppelerdijk / Heidevlinder. Een 40-jarige automobilist uit Enschede reed over de Heidevlinder, gaande in de richting van de Broekheenseweg. Op genoemde kruising verleende de automobiliste geen voorrang aan een van rechts komende 58-jarige snorfietsster uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 58-jarige vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010023972)

Fietsster gewond na aanrijding Hengelo
Een 36-jarige fietsster uit Hengelo raakte donderdag 18 maart gewond na een aanrijding op de Holtersweg in Hengelo.

Donderdag 18 maart omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Holtersweg in Hengelo. Een 80-jarige automobiliste uit Hengelo reed met haar auto over de Wegtersweg en wilde rechtsaf de Holtersweg in rijden. Hierbij zag de vrouw een 36-jarige fietsster, welke op het fietspad, op de verkeerde weghelft en dus tegen het verkeer in fietste, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 36-jarige raakte gewond na de aanrijding. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010024038)

Man aangehouden voor het in bezit hebben van een gestolen fiets Enschede
Een 26-jarige Enschedeër werd vrijdagmorgen 19 maart aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Een 21-jarige man uit Enschede deed donderdag 18 maart aangifte van diefstal van zijn fiets. De fiets werd in een fietsenstalling aan de Brammelerstraat in Enschede aangetroffen. Een 25-jarige Enschedeër haalde in de nacht van donderdag 18 maart op vrijdag 19 maart de fiets op. De man werd aangehouden door de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De rechtmatige eigenaar heeft zijn fiets terug gekregen. (2010024066)

Twee mannen aangehouden na mishandeling Hengelo
Donderdagavond 18 maart omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Bosmansweg in Hengelo. Een 21-jarige man uit Gouda werd in een woning aan de Bosmansweg mishandeld met een knuppel door een 38-jarige Hengeloër. De 21-jarige moest daarbij zijn GSM's afgeven. Er ontstond een worsteling in de woning waarbij ook een schaar werd gebruikt. De 21-jarige man raakte gewond en wist de woning te ontkomen. De politie werd ingeschakeld. Toen de politie de daders wilden spreken in de woning, werd de deur dicht gehouden. Na een waarschuwing werd een raam geforceerd van de deur om toegang te verschaffen. De bewoner dreigde de agenten met een hamer aan te vallen. De mannen konden worden aangehouden door de politie. Tijdens de aanhouding werden drugs bij de mannen aangetroffen. De 33-jarige Hengeloër werd aangehouden voor ambtsbelemmering en bedreiging. De 38-jarige Hengeloër werd aangehouden voor diefstal en zware mishandeling. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010024043)

Jongen aangehouden voor bezit nepvuurwapen

Almelo

Donderdag 18 maart is omstreeks 11.00 uur een 14-jarige jongen aangehouden in de woning van zijn ouders aan de Zwanebloemstraat in Almelo, wegens het bezitten van een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

De 14-jarige Almeloër zou het nepvuurwapen enkele maanden geleden mee hebben genomen naar school, waar hij het getoond heeft aan klasgenootjes. Naar aanleiding daarvan stelde de politie een onderzoek in. De jongen bleek inderdaad in het bezit te zijn van een op een vuurwapen lijkend voorwerp, een zogenaamd balletjespistool, hetgeen strafbaar is. Hij is daarom aangehouden. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010023807)

Dievegge aangehouden

Oldenzaal

Donderdag 18 maart is omstreeks 15.30 uur een vrouw aangehouden in een winkel in de Vijfhoek in Oldenzaal. De vrouw had bij de kassa afgerekend. Toen zij vervolgens de winkel wilde verlaten, ging het alarm af. De vrouw rende terug de winkel in en legde een aantal goederen terug in de stelling. Hierop werd zij door het personeel aangehouden en werd de politie ingeschakeld. De politie heeft de vrouw, een 34-jarige vrouw uit Bulgarije, voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Omdat de identiteit van de vrouw nog niet duidelijk is, is zij in verzekering gesteld. (2010023991)

Man aangehouden voor bedreiging

Almelo

Donderdag 18 maart omstreeks 16.15 uur kreeg de politie melding dat aan de De Ruyterstraat in Almelo een vrouw was bedreigd met een mes door een buurman. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen de agenten een man lopen met een mes in zijn hand. Daarop hielden zij de man aan.

De man blijkt zich te storen aan de hondenpoep van honden uit de buurt. Daar ontstond donderdagmiddag een ruzie over, waarna de man een 39-jarige buurvrouw bedreigde met een mes. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010024004)

Bromfietscontrole

Vriezenveen

Donderdag 18 maart omstreeks 21.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden aan het Oosteinde in Vriezenveen. Er werden vijf bromfietsen gecontroleerd.

Eén bestuurder krijgt, in verband met een snelheidsovertreding, een alternatieve straf. Drie andere bromfietsbestuurders kregen alle drie een bekeuring voor een snelheidsovertreding. Eén van hen kreeg een extra bekeuring voor een defecte rem, één van hen kreeg een extra bekeuring voor een defecte uitlaat en één van hen kreeg een extra bekeuring voor een te gladde voorband. (2010024082)

Man aangehouden voor beledigen agent

Enschede

Vrijdagmorgen 19 maart omstreeks 03.00 uur is een 20-jarige Enschedeër aangehouden nadat hij een agent in functie had beledigd.

De man deed lastig op het busstation aan het Stationsplein in Enschede. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, schold hij een agent uit en rende er vervolgens vlug vandoor. De agent greep de jongen echter in de kraag en hield hem vervolgens aan voor het beledigen van een agent in functie. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010024107)

Politie waarschuwt voor mogelijke oplichting

Denekamp

In Denekamp en Beuningen zijn de laatste dagen zeer opdringerige huis-aan-huisverkopers actief die op agressieve wijze proberen kettingzagen aan de man te brengen. Het betreft waarschijnlijk Engelsen die zonder vergunning de zagen aan de deur te koop aanbieden. De kettingzagen zijn echter niet van het merk dat de mannen beweren en de kans is groot dat er een inferieur product geleverd wordt.

De politie adviseert niet in te gaan op de voorstellen van deze verkopers. Als u het niet vertrouwt, neem dan contact op met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. (2010023984)