Gemeente Almere

Uitgebreide opknapbeurt voor de Regisseurgarage

19-03-2010

Vanaf maandag 22 maart start de gemeente Almere met een uitgebreide opknapbeurt van de Regisseurgarage. Dit onderhoud is nodig om de kwaliteit van de garage te behouden en daar waar mogelijk te verbeteren. De werkzaamheden duren tot ongeveer half mei. Tijdens het onderhoudswerk wordt een aantal verdiepingen tijdelijk afgezet, maar de garage blijft wel gewoon geopend voor parkeerders.

Het onderhoudswerk gaat van start met een uitgebreide reinigingsbeurt. Dit gebeurt met een hogedrukspuit, waarbij de gehele garage onder handen wordt genomen. Daarnaast wordt het asfalt in de garage hersteld en gedeeltelijk vervangen. Ten slotte krijgt de garage een nieuwe, frisse verflaag en wordt de bewegwijzering op de vloer aangepakt.

Tijdelijk minder beschikbare parkeerplekken

De aannemer probeert de overlast van de werkzaamheden zo gering mogelijk te houden. Wel zijn er tijdelijk minder parkeerplekken beschikbaar in de garage. Tijdens de werkzaamheden aan het asfalt (gepland van 22 maart tot medio april) worden de parkeervakken op het dak afgezet. Tijdens de schilderwerkzaamheden (5 april tot medio mei) worden de parkeervakken vanaf de derde verdieping afgesloten. De overige verdiepingen blijven toegankelijk.

Parkeerkaart biedt toegang

Sinds het najaar van 2009 zijn de in- en uitrit van de Regisseurgarage bij wijze van proef 24 uur per dag afgesloten met zogenaamde snelroldeuren. Door de garage permanent af te sluiten kunnen er geen onbevoegden meer naar binnen. Parkeert u in de Regisseurgarage, neem dan altijd uw parkeerkaart of -abonnement mee uit de auto. U hebt deze nodig om later de garage weer te kunnen betreden via de voetgangersingangen.
Winter 2009