Gemeente Roermond

Start Impuls brede scholen, sport en cultuur

Op woensdag 17 maart organiseerde Sportservice Roermond de startbijeenkomst Impuls brede scholen, sport en cultuur. Op deze bijeenkomst hebben alle deelnemende organisaties kennis kunnen maken met de combinatiefunctionarissen die jongeren gaan stimuleren deel te nemen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur.

De Impuls brede scholen, sport en cultuur wordt niet alleen ingezet voor het nieuwe sport- en cultuurbeleid in Roermond, maar ook voor een optimale samenwerking in de regio Midden-Limburg. Met het aanstellen van combinatiefunctionarissen wordt de samenwerking tussen onderwijsinstellingen, sportverenigingen en cultuurvoorzieningen de komen jaren aanzienlijk versterkt. De inzet is om kinderen en jongeren de kans te geven plezier te beleven aan sport en cultuur en hen daarnaast kansen te bieden om op dit gebied hun talenten te ontplooien. Binnen de impuls is een combinatiefunctionaris werkzaam in het kader van het project Iedereen kan sporten. Dit project besteedt extra aan afgestemde sportmogelijkheden voor jongeren met een beperking. De combinatiefunctionaris is in dienst bij één werkgever (gemeente Roermond), maar werkt in twee werkvelden, bijvoorbeeld de combinatie school en sportvereniging. Zo zorgt de functionaris voor afstemming tussen de verschillende activiteiten en vormt hij/zij een vertrouwd gezicht voor de jeugdige deelnemers aan de diverse sport- en cultuuractiviteiten.

Iedereen kan sporten is een gezamenlijk project van de zeven Midden-Limburgse gemeenten (Roerdalen, Maasgouw, Nederweert, Weert, Leudal, Echt-Susteren en Roermond), de stichting MEE, de Gehandicaptensport Nederland en het Huis voor de Sport Limburg.

Combinatiefunctionarissen

Op de foto van links naar rechts: Noortje Versteegen, combinatiefunctionaris Onderwijs en Sport, sportwethouder Huub Boots, Vanessa Habets combinatiefunctionaris IKS (Iedereen Kan Sporten), Inge Schuren, combinatiefunctionaris Sportverenigingen en Sport, Wil Heimens, coördinator combinatiefuncties, Roy Schijven, combinatiefunctionaris Onderwijs en Sport, Rik Wijnands, combinatiefunctionaris Onderwijs en Sport. Eerste publicatiedatum: 16-03-2010 Bijgewerkt: 19-03-2010