Russische presidentsvrouw Svetlana Medvedeva opent 61e editie van Keukenhof 19/03/2010 14:23

PR Newswire

LISSE, Países Bajos, March 19, 2010 /PRNewswire/ -- Mevrouw Svetlana Medvedeva, de echtgenote van de president van de Russische Federatie heeft in gezelschap van Prinses Màxima der Nederlanden de 61e editie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse officieel geopend. Zij was daarvoor uitgenodigd, omdat Keukenhof dit jaar in het teken van Rusland staat. De officiële openingshandeling bestond uit de doop van een tulp. Keukenhof 2010 is voor het publiek toegankelijk tot en met 16 mei.

Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/keukenhof/40797/

(Photo:

De openingsrede werd gehouden door Peter d'Hamecourt, Ruslandkenner en voormalig correspondent van verscheidene media. Op het programma stond voorts een optreden van het Nederlands Dans Theater. In zijn inleiding ging Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van Keukenhof, in op een aantal strategische ontwikkelingen op het park. Met name de visie op het totale gebied rond de 32 hectare van de tentoonstelling nadert een definitief plan.

Belangrijk is ook de vernieuwing van het horeca aanbod. Albron en Keukenhof spelen daarmee in op de wensen van de hedendaagse (internationale) consument. Daarnaast is de Discovery Tour geïntroduceerd, een vorm van infotainment waarmee de bezoeker het park met audio- en visuele assistentie leert kennen.

In samenwerking met het Zuiderzee Museum in Enkhuizen is de
modetentoonstelling Gejaagd door de wind ingericht. Daarin staan creatieve ideeën van de Nederlandse modewereld centraal. Mode- en sieradenontwerpers en fotografen, waaronder Victor & Rolf en Jan Taminiau, lieten zich inspireren door de typische Hollandse streekdracht.

Thema Rusland

Sinds een aantal jaren staat in Keukenhof een thema centraal, dat onder meer tot uiting komt in een imposant mozaïek. In 2010 is het thema 'From Russia with love'. Volgens Keukenhof was de keuze voor Rusland niet alleen logisch, maar ook uitdagend. Het reusachtige land is prachtig en mysterieus en kent een bijzonder verleden. De directe aanleiding is, dat Rusland een steeds belangrijker markt is geworden -- en in de toekomst gaat worden -- voor de export van bollen. Ook in deze sector is Rusland een speerpuntmarkt. Vice versa verwacht Keukenhof steeds meer bezoekers uit het land: in 2009 passeerden ongeveer 9.000 Russische gasten de ingang.

Via Russische landschappen en karakteristieke matroeska's met Jacoba-beschildering komt men bij een immense afbeelding van de Pokrov- of Sint Basilius kathedraal, waaraan in oktober 2009 de laatste hand is gelegd door de ambassadeur van Rusland.

http://www.keukenhof.nl

Voor meer informatie en beeldmateriaal: Keukenhof, Annemarie M.M. Gerards-Adriaansens, PR manager, Tel: +31(0)252-465505. Fax : +31(0)252-465565. a.gerards@keukenhof.nl .






-