Gemeente Harenkarspel


Gemeentebestuur doet vrijwilligerswerk

De bewoners van woonzorgcomplex Sabinahof in Waarland kregen op vrijdag 19 maart het college van burgemeester en wethouders op bezoek. Het gemeentebestuur kwam niet alleen gezellig koffie drinken, maar ging ook aan het werk. In het kader van de dag NL DOET (voorheen Make a Difference Day) knapten de vier bestuurders ondermeer de tuin van Sabinahof wat op.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart hielden het Oranjefonds en Movisie een landelijke, grootscheepse vrijwilligersactie. In Harenkarspel had het gemeentebestuur zich aangemeld om aan deze actie deel te nemen. Het bestuur ging vrijwilligersklussen doen in en bij Sabinahof in Waarland.

Om 10.00 uur die vrijdagmorgen kwamen de wethouders Gerda Rootjes, Jos de Groot, Simon Steltenpool en burgemeester Enno Brommet aan bij het Sabinahof. Ze begonnen de dag met tuinonderhoud en hanteerden daarbij de schoffel. Tussen de middag ging het gemeentebestuur samen eten met de medewerkers van Sabinahof. Daarna, om 14.00 uur, toen de bewoners hadden gerust, ging het programma in Sabinahof verder met het West-Frieslandspel. Daar werden alle bewoners voor uitgenodigd. De vaste vrijwilligers leidden de middag. Aan het Westfrieslandspel deden in elk geval burgemeester Brommet en wethouder college schoffelt Rootjes mee.

NL DOET heette voorheen Make A Difference Day. Deze landelijke grootscheepse actie is opgezet om onderlinge betrokkenheid in de samenleving te bevorderen. Door vrijwilligerswerk en steun te geven, ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. NL DOET richt zich in 2010 vooral op groepen die een vrijwilligersklus doen. Meer informatie is te vinden op de website www.nldoet.nl



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600