Warchild


Liesbeth List voor War Child in Oeganda

19 maart 2010 - Afgelopen dinsdag kon je in RTL Boulevard een voorproefje zien van het bezoek van zangeres Liesbeth List aan Oeganda. Liesbeth bezocht het programma van War Child om opnames te maken voor onze nieuwe campagne Freedom 4 All.

Oorlogskinderen van toen en nu
De zangeres is zelf ook een oorlogskind. Voor haar zijn de ervaringen van de oorlogskinderen in Oeganda heel herkenbaar.

"Ik zie nu met eigen ogen dat de oorlogskinderen in Oeganda de zorg krijgen
die zo belangrijk voor hen is. Zorg die ik na de oorlog nooit heb gehad."

65 jaar in vrede
Op 5 mei leven wij 65 jaar in vrede. Wereldwijd groeien miljoenen kinderen nog altijd op in oorlog. Want sinds de vrede in Nederland is er geen dag voorbij gegaan zonder oorlog in de wereld. We mogen deze kinderen niet vergeten en daarom vraagt War Child juist in deze periode extra aandacht voor hen.

Freedom 4 All
Op zaterdagavond 1 mei kun je kijken naar het War Child Peace Concert: Freedom 4 All, van 19.55 tot 21.55 uur bij de TROS op Ned 3. Voor de poort van het Vredespaleis laten oorlogskinderen van toen zich horen voor de oorlogskinderen van nu. Ook de beelden van de ontmoetingen die Liesbeth List in Oeganda had, worden getoond. En geweldige artiesten zoals Marco Borsato, Alain Clark, Ali B., Lisa Lois, Waylon, Ernst Jansz en Daniel Boissevain treden op. Met maar één doel: zoveel mogelijk oorlogskinderen helpen.

Praktische informatie Peace Concert