Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na vernieling

Nijmegen, 19-03-2010 o Donderdagavond om 20.50 uur kregen politieagenten tijdens hun surveillancedienst opdracht om te gaan naar een adres in de Nijmeegse Aldenhof. Daar zou een man vernielingen hebben aangericht in een tuin. De politie kon de verdachte na een zoekactie even later aanhouden. Daarbij pleegde de man de nodige verzet.

Ter plekke zagen agenten dat er diverse vernielingen in de betreffende tuin waren gepleegd. Zo was onder meer een poort ingetrapt en beeld kapot gegooid. De bewoner, familie van de verdachte, gaf aan aangifte te willen doen. Daarop startten agenten in de omgeving een zoekactie naar de verdachte. Al snel zag de politie de man fietsen. Op basis van het signalement dat was doorgegeven werd hij staande gehouden. Al meteen reageerde de verdachte agressief.

De 38-jarige Nijmegenaar pleegde vervolgens verzet bij zijn aanhouding en uitte meerdere beledigingen. Uiteindelijk is de man geboeid naar het politiebureau overgebracht. De 38-jarige is ingesloten voor verhoor en in verzekering gesteld. Er is inmiddels aangifte gedaan van vernieling.
(08)

Laatst gewijzigd 19-03-2010 14:28 | © Regio Gelderland-Zuid |