Politie Gelderland-Zuid

Politie alert op meldingen

Nijmegen/ Beuningen, 19-03-2010 o De politie heeft afgelopen maand meerdere meldingen ontvangen dat een man met een masker kinderen laat schrikken. De voorvallen vinden plaats in Lindenholt-West en op de grens met de gemeente Beuningen. De politie neemt deze meldingen zeer serieus en vraagt mensen alert te reageren en tips door te geven.

De eerste melding kwam binnen op maandag 22 februari. De afgelopen maand zijn er bij de politie elf van dergelijke meldingen binnengekomen. De politie neemt de zaak zeer series en is bezig met een zorgvuldig onderzoek. De politie heeft daarin nauw contact met scholen in het gebied. Ouders en kinderen zijn geadviseerd over hoe te handelen in een dergelijke situatie. Belangrijk hierin is:

- Vervolg je weg

- Onderneem geen actie

- Let heel goed op; neem zoveel mogelijk kenmerken van de dader op

- Waarschuw direct de politie

De politie is zeer alert op meldingen en vraagt dan ook aan om incidenten actief te melden. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 19-03-2010 14:37 | © Regio Gelderland-Zuid |