GroenLinks Rotterdam



Nieuwe fractie GroenLinks heeft jongste raadslid

GroenLinks heeft de jongste fractie in de gemeenteraad van Rotterdam. De leeftijd van de drie raadsleden is gemiddeld 33 jaar. GroenLinks levert met de 28-jarige Nourdin el Ouali bovendien het jongste raadslid van de Maasstad. Het drietal is vrijdagochtend officieel geïnstalleerd.

Lijsttrekker Arno Bonte was in de vorige periode al raadslid. Hij wordt nu fractievoorzitter. Nourdin el Ouali en Judith Bokhove zijn nieuwe gezichten in de Rotterdamse politiek. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in", zegt El Ouali. ,,Mijn speerpunten zijn jeugd en onderwijs en het vergroten van kansen voor alle Rotterdammers. Daar ga ik me hard voor inzetten."

Judith Bokhove richt zich op de woonomgeving en het betrekken van inwoners: ,,Wonen gaat over schone straten, groene buurten, huisvesting en ook over veiligheid in de wijken. Maar niets is belangrijker dan serieus praten met bewoners, voordat de politiek besluiten neemt. Geen nare inspraak achteraf dus, maar echte medespraak in plannen over de woonomgeving."

Arno Bonte maakt zich sterk voor een groene en levendige wereldstad. ,,GroenLinks is een toekomstgerichte partij. We willen dat Rotterdam een aantrekkelijke en leuke stad is, waar mensen graag willen wonen, werken en genieten. Een stad waar iedereen kansen krijgt en kan meedoen, waar je afkomst niet telt, maar je toekomst. Aan zo'n Rotterdam willen wij met ziel en passie werken."