Gemeente Waddinxveen


Milieudienst Midden-Holland en gemeente treden kordaat op

Op maandag 22 februari 2010 heeft de Milieudienst Midden-Holland in de gemeente Waddinxveen een milieugevaarlijke situatie beëindigd. Dit gebeurde in samenwerking met gemeente en brandweer.

Op maandag 22 februari kreeg de Milieudienst klachten over een zware diesellucht in de gemeente Waddinxveen. Toen medewerkers van de Milieudienst de locatie bezochten, bleek de diesellucht afkomstig van de stookinstallatie van een bedrijf. Door de slechte staat van de installatie werden de uitlaatgassen niet goed afgevoerd en bleven in de bedrijfsruimte hangen. Ook bleek de stookinstallatie olie te lekken.

Na het uitvoeren van een koolstofmonixide meting door de plaatselijke brandweer, bleken de gemeten waarden veel te hoog. In overleg met de brandweer en de gemeente is besloten de installatie direct uit te laten zetten om verdere verontreiniging en gevaar voor de omgeving te voorkomen.

Inmiddels heeft het bedrijf de stookinstallatie laten reinigen en inspecteren zodat deze weer veilig en zonder gevaar voor de omgeving kan worden gebruikt. Zo spoedig mogelijk wordt beoordeeld in hoeverre de bodem is verontreinigd door de lekkende stookolie.