Gemeente Hoorn

Start werkzaamheden verbeteren en uitbreiden schelpenstrandje

In opdracht van de gemeente is Ooms Construction gestart met het verbeteren en uitbreiden van het schelpenstrandje in het recreatiegebied Schellinkerhouterdijk. Het oostelijk deel van het bestaande strandje wordt opgehoogd en voorzien van zand. Ook de uitbreiding van het strandje krijgt een laag zand. De werkzaamheden duren zon drie weken. In 2009 is het westelijk deel van de ligweide opgehoogd.

Het oostelijk deel van het bestaande strandje kalft af. Er is geen geleidelijke overgang meer van ligweide naar strand. De werkzaamheden bestaan uit het gedeeltelijk afgraven van het strand. Met deze grond wordt de aangrenzende ligweide opgehoogd. Het stranddeel wordt aangevuld met nieuw grofkorrelig zand. Na deze werkzaamheden kan de gemeente het strand met het normale onderhoud in stand houden. De uitbreiding van het schelpenstrandje (grenzend aan het oostelijk deel van het strand en de nieuw aan te leggen jachthaven) is grotendeels gerealiseerd. Komende weken wordt er nog een laag grofkorrelig zand aangebracht.

Het benodigde zand wordt met vrachtwagens door het Julianapark aangevoerd. De werkzaamheden duren zon drie weken. De kosten worden deels door de gemeente en deels door de Peyler betaald. Grenzend aan het schelpenstrandje legt De Peyler de nieuwe jachthaven Marina Kaap Hoorn aan.
Laatste wijziging van deze pagina: 19 maart 2010