Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Gemeente doet mee aan NL Doet!

Gemeente deed mee aan NL Doet! Burgemeester Frits Naafs liep met een bewoonster van Woonzorgcentrum Beukenstein in Driebergen-Rijsenburg naar kinderboederij 't Woelige Nest.
Op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart is de landelijke actie NL Doet gehouden. Raads- en collegeleden en medewerkers van de gemeente droegen daaraan hun steentje bij.

In 2004 begon het Oranje Fonds met Make a Difference Day (MADD). Deze dag is bedoeld ter promotie van vrijwilligerswerk. Mensen maken zo op een goede manier kennis met vrijwilligerswerk en alles wat erbij komt kijken. Sinds dit jaar heet deze actie NL Doet. Mensen kunnen tijdens deze actie proeven aan de vele activiteiten die vrijwilligerswerk kent. Deze activiteiten lopen sterk uiteen. Van werken met je handen tot het besteden van persoonlijke aandacht aan mensen in een verzorgingstehuis. Voor vrijwilligersorganisaties is dit een mooie kans om te laten zien hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen, een kans om het netwerk uit te breiden en een kans om nieuwe vrijwilligers aan zich te binden. Iedereen kan eraan meedoen, met het hele bedrijf, met de school of als individu.

Dit jaar richtte de organisatie zich vooral op groepen die een dag(deel) vrijwilliger wilden zijn en daarmee een positieve bijdrage aan de samenleving konden leveren. Ook konden zij daarmee nieuwe vaardigheden opdoen, maar vooral ook samen een leuke dag hebben (teambuilding).
Dit uitgangspunt was voor het gemeentebestuur aanleiding ook deel te nemen aan NL Doet 2010. Voorheen leverde het college van burgemeester en wethouders al een bijdrage aan MADD, maar nu waren ook de raadsleden en zo'n veertig medewerkers van de partij. Hiermee wilden zij laten zien dat de gemeente vrijwilligerswerk niet alleen op het gebied van beleid maken, maar ook de uitvoering daarvan belangrijk vindt.

Vrijdag 19 maart namen raads- en collegeleden en medewerkers van de gemeente deel aan NL Doet met de volgende activiteiten: o wandelen met en pannenkoeken bakken voor mensen van Woonzorgcentrum Beukenstein in Driebergen-Rijsenburg;
o koffie schenken, wandelen en een praatje maken met bewoners van Verpleeg- en zorgcentra De Ridderhof in Amerongen en het Zonnehuis in Doorn;
o het aanleggen van een jeu de boulesbaan bij een van de locaties van beschermd wonen van Kwintes in Doorn;
o het opknappen van de schooltuin van christelijke basisschool "De Schakel" in Leersum.