Politie Gelderland-Zuid

5 invorderingen bij gerichte actie videosurveillance

Bommelerwaard, 19-03-2010 o Team Verkeershandhaving heeft donderdagmiddag en -avond in het gebied van de Bommelerwaard een gerichte actie gehouden op extreme snelheidsovertreders. Daarbij werden twee videosurveillanceauto's ingezet. Het is bij de politie bekend dat in dat gebied, met name het westelijk deel, vaker extreme verkeersovertredingen plaatsvinden. De actie resulteerde in totaal vijf invorderingen van het rijbewijs.

De agenten hebben tussen half drie 's middags en 23.00 uur 's avonds voornamelijk gesurveilleerd in het gebied tussen Brakel, Zuilichem en Veen. Vijf bestuurders werden staande gehouden na extreme metingen. De overschrijdingen van de maximum snelheid varieerden van 58 tot maar liefst 110 kilometer per uur. Deze laatste bestuurder werd met een gecorrigeerde snelheid van 190 km/per uur geklokt, waar 80 is toegestaan. Het betekende voor de 3e keer invordering rijbewijs. De overige gemeten snelheden waren (na correctie): 166, 154, 152 en 138 kilometer per uur, op 80 dan wel 100-km wegen. Proces-verbaal tegen de overtreders wordt opgemaakt.

Overige bekeuringen
Ook op andere overtredingen werd gelet. Drie bestuurders kregen een bekeuring voor niet handsfree bellen, ook drie voor het overschrijden van een doorgetrokken streep. Tevens waren er bekeuringen voor: afslaan waar dat niet mag, rechts inhalen, overschrijding verdrijvingsvlakken, rijden op een onverzekerde bromfiets en geen voorrang verlenen.
(08)

Laatst gewijzigd 19-03-2010 15:01 | © Regio Gelderland-Zuid |