Gemeente Teylingen

enthousiaste scholieren

Zwerfafvalactie met enthousiaste scholieren

19 maart 2010

De gemeente Teylingen organiseerde op dinsdagmiddag 16 maart een zwerfafvalactie met scholen. In totaal verzamelden 68 scholieren van groep acht van drie basisscholen zich om de omgeving van hun school netjes schoon te maken. Zij hebben gezamenlijk maar liefst 184 kilo zwerfafval opgeruimd.

2010-03-16 Oostergeest

Christelijke Basisschool Oostergeest

Deelnemende scholen

De deelnemende scholen waren OBS Het Bolwerk uit Sassenheim, P.C. basisschool De Regenboog uit Voorhout en Christelijke Basisschool Oostergeest uit Warmond. Na een korte toespraak door de wethouder die op de locatie aanwezig was, gingen de kinderen met grijpertjes enthousiast aan de slag.

De kinderen gingen onder begeleiding in groepjes uiteen om in de omgeving van de school het aanwezige zwerfvuil op te ruimen. De medewerkers van de gemeente waren aanwezig om de actie zo goed mogelijk te laten verlopen.

2010-03-16 Het Bolwerk

OBS Het Bolwerk

Resultaten

Bij terugkomst op het schoolplein werden de hoeveelheden ingezameld zwerfvuil gewogen. In Sassenheim werd 40 kilo ingezameld, in Voorhout 54 kilo en in Warmond 90 kilo.

Na afloop ontvingen de kinderen een klein presentje. De scholen ontvingen een set van vijf prikkers en vestjes om ook na de actie de eigen school vrij te kunnen houden van het zwerfafval.

Week van Nederland Schoon

De gemeente Teylingen hield deze opruimactie in het kader van de landelijke Week van Nederland Schoon. Door een opruimactie met de scholen te doen, wil de gemeente de kinderen zich meer bewust te laten zijn van hun omgeving en de rol van zwerfafval daarin.

2010-03-16 De Regenboog

P.C. basisschool De Regenboog

Giro d'Ialia