Nieuws

RegioTaxi rijdt op milieuvriendelijke brandstof

Gemeente Den Haag 19 maart 2010

RegioTaxi is overgestapt op aardgas. Auto's die rijden op aardgas stoten minder fijnstof (roet) en stikstofoxiden uit dan auto's die rijden op benzine, diesel of LPG.

Het Stadsgewest Haaglanden heeft in de aanbesteding van het vervoer van RegioTaxi hoge milieueisen gesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Connexxion gaat het vervoer per RegioTaxi verzorgen. Het Stadsgewest vraagt van Connexxion dat een jaar na de start 90 % van alle ritten wordt uitgevoerd met taxi's en taxibusjes die op aardgas rijden. Op korte termijn zullen er 21 nieuwe voertuigen op aardgas rijden.

Van deur tot deur

RegioTaxi is een vorm van openbaar vervoer die voor iedereen beschikbaar is maar speciaal ingericht is voor het vervoer van ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. RegioTaxi haalt klanten op bij de voordeur en brengt hen op hun bestemming. De vervoerder mag ritten van reizigers combineren zolang er maar niet meer dan 20 minuten wordt omgereden. Per jaar voert RegioTaxi ongeveer 320.000 ritten uit.

Uitbreiding zones

Sinds 16 maart is het vervoergebied van RegioTaxi uitgebreid. Met RegioTaxi kan nu tot maximaal 4 zones buiten de regio worden gereisd. Voorheen waren dit 2 zones. De lengte van een rit mag niet langer zijn dan 5 zones. Voorheen was er geen beperking op de lengte van de rit. Voor ritten langer dan 5 zones, kunnen mensen met een mobiliteitsbeperking gebruik maken van Valys.

Meer informatie over Valys kunt u vinden op www.valys.nl of door te bellen naar 0900-9630.

Reservering voor de RegioTaxi kan via www.regiotaxi.haaglanden.nl of door te bellen naar 088-9666000.