Politie Groningen

Politie lost gewelddadige berovingen op

Groningen, 19-03-2010 o Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen (RCT) heeft met de aanhouding van een
28-jarige vrouw uit Groningen een gewelddadige beroving in de stad Groningen opgelost. Daarnaast denkt de politie nog twee andere straatroven te hebben opgehelderd. Hiervoor zijn mannen (20 en 23 jaar) uit Groningen aangehouden.

Beroving Bornholmstraat

De 28-jarige vrouw heeft beroofde op de tippelzone aan de Bornholmstraat 19 februari een 29-jarige automobilist uit Born. De bestuurder van de auto had zijn auto stilgezet waarna hij door de vrouw werd aangesproken. Hierbij zette de tippelaarster het slachtoffer een mes op zijn keel. Ze eiste vervolgens geld. Nadat hij het geld had afgegeven zag de man kans het mes uit haar hand te slaan en weg te rijden. De prostituee kon na onderzoek op 15 maart door het RCT worden aangehouden. Tijdens het verhoor bekende de verdachte de beroving te hebben gepleegd. Zij is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Beroving Kerklaan

Met de aanhouding van twee mannen (20 en 23 jaar) uit Groningen denkt de politie ook nog een beroving in de Kerklaan en een poging daartoe, te hebben opgelost. Op 11 januari werd een 18-jarige Stadjer bij het spoorviaduct in de Kerklaan door twee mannen op brute wijze overvallen. Het slachtoffer werd geslagen en beroofd van zijn mobiele telefoon. Kort daarvoor hadden de straatrovers ook geprobeerd een vrouw te beroven. Zij wist net op tijd weg te komen. De politie deed onderzoek naar de gestolen telefoon en kwam zo beide verdachten (broers) op het spoor. Zij werden op 16 en 17 maart door de politie aangehouden. Tijdens het verhoor ontkend het duo ook maar iets te maken te hebben de beroving. Het RCT heeft het onderzoek nog niet afgerond. De politie doet nog aanvullend sporenonderzoek naar beide verdachten.

Het roofcoördinatieteam onderzoekt alle gepleegde overvallen in Groningen/Haren. Het team is qua ophelderingspercentage al jarenlang succesvol.