Politie Zuid-Holland-Zuid

Verdachte in zaak Milly Boele in bewaring gesteld

Dordrecht, 19-03-2010

De rechter-commissaris van de Dordtse rechtbank heeft vandaag 19 maart een 26-jarige man uit Dordrecht, op verzoek van de officier van justitie, in bewaring gesteld. Hem wordt doodslag op de 12 jarige Milly ten laste gelegd. Daarnaast heeft de rechter commissaris op verzoek van de officier van justitie een onderzoek naar de psychische gesteldheid van de verdachte laten instellen.

De man meldde zich op dinsdag 16 maart bij een districtsbureau van Politie Zuid-Holland Zuid met informatie over de vindplaats van het lichaam van Milly. Hij werd direct aangehouden en in verzekering gesteld.

Er heeft op woensdag 17 maart sectie op het lichaam van Milly plaatsgevonden. Daaruit is gebleken dat nog een aantal zaken nader moet worden onderzocht. In het belang van het onderzoek kunnen hierover geen nadere mededelingen worden gedaan. Op woensdag 31 maart beslist de raadkamer over de verlenging van de voorlopige hechtenis.

Het TGO team zal het onderzoek voortzetten. Getuigen moeten worden gehoord, de definitieve resultaten van de sectie moeten worden afgewacht en nader forensisch onderzoek moet plaatsvinden. Aan de hand daarvan moet worden beoordeeld of er nog sprake is van andere strafbare feiten door deze verdachte gepleegd ten opzichte van Milly.