Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt verdachten harddrugshandel op in Helmond en Curaçao

Helmond, 19-03-2010 o De politie heeft de afgelopen maanden een uitgebreid onderzoek gedaan naar handel in harddrugs in Helmond-West en Helmond-Centrum.

Binnen dit onderzoek werden tot nu toe vier verdachten, één vrouw en drie mannen, aangehouden. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van klachten over drugsoverlast die bij de politie binnen kwamen.

De eerste verdachte, een 21-jarige vrouw uit Helmond, werd dinsdag op de luchthaven Schiphol in Amsterdam aangehouden. Zij kwam vanuit Curaçao en probeerde drugs Nederland binnen te smokkelen. De vrouw droeg 150 gram pure cocaïne bij zich. Haar 32-jarige vriend werd een dag later op Curaçao aangehouden toen hij met een doorgeladen vuurwapen en ruim 600 gram cocaïne het vliegtuig in probeerde te komen. De aangetroffen drugs bij de vrouw en de man en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Afgelopen woensdagavond werden binnen dit onderzoek, in hun woning in het centrum van Helmond, nog twee 41-jarige mannen aangehouden. Bij deze aanhoudingen werden een auto en een aangetroffen geldbedrag van ruim 1.500 euro in beslag genomen.

De opgepakte mannen worden verdacht van handel in harddrugs. De 32-jarige verdachte zit vast op Curaçao en de twee 41-jarige mannen zijn op het politiebureau in Eindhoven in verzekering gesteld. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's Hertogenbosch. De 21-jarige vrouw, die de drugs smokkelde, zit vast op Schiphol en wordt daar vandaag ook voorgeleid. De 32-jarige man zal op Curaçao voorgeleid worden.

De recherche heeft binnen dit onderzoek nauw samengewerkt met de Douane op Schiphol en Curaçao en met de Koninklijke Marechaussee. Meer aanhoudingen binnen dit onderzoek sluit de politie niet uit.