Gemeente Brummen


Coalitievorming: IPV en VVD willen samen coalitie vormen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-03-2010)

Onder leiding van informateur de heer E. van Herwijnen hebben de afgelopen twee weken gesprekken plaats gevonden tussen Lokale Partij IPV en VVD. Ook heeft er een oriënterend gesprek plaatsgevonden tussen IPV en CDA. Het resultaat van deze besprekingen is dat zowel IPV als VVD hebben aangegeven samen een coalitie te willen gaan vormen. Met deze intentieuitspraak is de informatiefase afgerond en start nu de formatie van een nieuwe bestuurlijke coalitie.

De voorzitter van de Lokale Partij IPV, de heer Van de Woude, heeft vrijdag 19 maart de PvdA en het CDA op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in de coalitievorming. Informateur Van Herwijnen liet weten dat de gesprekken tussen IPV en VVD in een goede sfeer en constructief zijn verlopen. Beide partijen hebben aangegeven dat ze de volgende fase, het samen opstellen van een bestuursakkoord en het vervolgens vormen van een nieuw college van burgemeester en wethouders, met vertrouwen tegemoet zien.

Hoe lang de formatiefase gaat duren hangt volgens de heer Van Herwijnen af van het verloop van de komende gesprekken. Beide partijen hebben wederom de heer Van Herwijnen gevraagd, nu als formateur, dit proces te begeleiden.

Actuele informatie over de coalitievorming in de gemeente Brummen kunt u raadplegen op de verkiezingspagina op deze site.