Gemeente Nijmegen

Gemeente wint prijs met 'MijnNijmegen'

19/03/2010

Nijmegen heeft de tweede prijs gewonnen met MijnNijmegen. Nijmegenaren kunnen via internet met hun DigiD code een persoonlijke openen met gegevens, die gekoppeld zijn aan hun persoon en hun adres.

Dit systeem werkt naar twee kanten. Het is klantgericht omdat inwoners direct een overzicht hebben van gegevens die nodig zijn voor aanvragen bij de overheid zoals een bouwvergunning of huursubsidie. Je hoeft als burger of bedrijf in contacten met de overheid niet steeds opnieuw al je gegevens op te lepelen. Voor de instellingen en instanties werkt het als verlichting van administratieve handelingen.

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieu wil het gebruik van de gegevens uit de basisregistratie bevorderen. Nijmegen krijgt de prijs omdat zij deze gegevens als basis heeft gebruikt voor MijnNijmegen. Nijmegen is de eerste gemeente die zo'n compleet pakket aanbiedt via internet.

Ook andere gemeenten gaan dit systeem toepassen. Vanaf 1 juli 2011 mag `vragen naar de bekende weg' niet meer. Alle overheidsorganisaties zijn dan verplicht gebruik te gaan maken van de basisregistraties.