Gemeente Gaasterlân-Sleat


Peter Punter overhandigt eerste kievitsei aan loco-burgemeester Sprik

Vanmiddag om 13.30 uur heeft eierzoeker en nazorger Peter Punter (64) uit Sloten, het eerste kievitsei van Gaasterlân-Sleat van 2010 overhandigd aan loco-burgemeester Willem Sprik, op het gemeentehuis in Balk. Gisteravond, donderdag 18 maart, om 18.30 uur vond hij het ei op een maisbouwland tussen de Spanjaardsdijk, Sloten en de Brandemar. Ook in 1990 en in 1993 vond Peter Punter het eerste kievitsei van de gemeente, in 1990 vond hij tevens het eerste ei van Fryslân.

Hij was na 16.30 uur begonnen met zoeken en had deze week ook al eerder op dit land gezocht, waar hij ook nazorger van is. Nu was het raak. Hij zou bijna weer naar huis maar dacht 'nog even dat stikje om' en ja, daar lag het ei. De eerste beide pogingen om een sms'je naar de Fûgelwacht te versturen, mislukten, maar bij de derde poging ging het goed en ontving hij een berichtje terug: 'geaccepteerd'. Vervolgens mocht hij het ei oprapen en belde hij de gemeente. Ja, het was het eerste ei dit jaar van de gemeente Gaasterlân-Sleat.

Loco-burgemeester Willem Sprik neemt binnenkort afscheid van de gemeente Gaasterlân-Sleat. Hij vond het dan ook heel bijzonder om dit nog een keer mee te maken en voor het eerst een eerste kievitsei in ontvangst te mogen nemen. Na het lotteren overhandigde hij het vindersloon van EUR15,- aan Peter Punter. Vervolgens is nog even gezellig nagepraat over de boeiende bevindingen van de heren aan tafel met het aaisykjen, het belang van de nazorg en het versturen van een sms-bericht.