Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-03-2010

Autodief na achtervolging aangehouden (update / verbeterd bericht

BREDA / RAAMSDONKSVEER: Vanmiddag is op rijksweg A-27, kort voor het knooppunt Hooipolder ( vanuit Breda gezien) een achtervolging van een gestolen auto geëindigd. Er raakten twee politieauto's beschadigd (eerder is bekend gemaakt dat het om drie auto's ging, maar dit bleek inclusief de auto te zijn waarin de verdachte reed). De verdachte vluchtte te voet over de snelweg maar kon op een bedrijf met
bestratings-materialen worden aangehouden. De verdachte wordt in verzekering gesteld.

Agenten zagen op de Oude Vest een beschadigde auto rijden. De dienders gaven het kenteken door en hoorden van de centralist dat de auto gestolen was. Inmiddels was de auto de Claudius Prinsenlaan opgereden. De agenten gaven aan de andere eenheden door dat er een gestolen auto richting Zuidelijke Rondweg reed. Een onherkenbare politieauto die op de zag dat de gestolen auto, de A27 opdraaide richting Utrecht en waarschuwde de andere eenheden waarna een gezamenlijke achtervolging werd ingezet.

Tijdens de achtervolging kwam ging de verdachte met de door hem bestuurde auto, een Alfa Romeo, op de rechterrijstrook, rijden voor een vrachtwagencombinatie. Een herkenbare politieauto ging op de linkerrijstrook naast de verdachte rijden. De agent die als bijrijder in het voertuig zat, gebaarde naar de verdachte dat hij naar rechts richting de vluchtstrook moest sturen en moest stoppen. De politieauto ging daarop voor de verdachte rijden, waarna met de transparant een stopteken werd gegeven. Op dat moment sloot ook een onopvallende politieauto links achter de agenten aan. De verdachte begon daarop met zijn auto te slingeren en stuurde naar de vluchtstrook en vervolgens weer naar links, in een poging de herkenbare politieauto te passeren. Dit kon enkele keren worden verhinderd maar uiteindelijk lukte dit de verdachte waarna hij in botsing kwam met een van de onopvallende politievoertuigen die deelnam aan de achtervolging.

De bestuurder van de Alfa Romeo kwam in een slip en botste tegen de middenvangrail en kwam op de rijbaan tot stilstand. Bij het incident raakte ook nog een tweede onherkenbare politieauto beschadigd. Vervolgens vluchtte de verdachte te voet in westelijke richting en stak daarbij de andere rijbaan van de A27 over. Hij vluchtte naar de Oosterhoutseweg, de parallelweg tussen Oosterhout en Raamsdonksveer Daar werd hij aangehouden op een terrein van een bedrijf. Het gaat om een 36-jarige man uit Nieuwegein. In de auto zijn diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook had de verdachte een groot contant geldbedrag bij. Het onderzoek naar de aanrijding wordt door medewerkers van de politie Brabant Noord verricht. Er werd één rijstrook afgesloten, er ontstond circa 7 km file.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het
uitgaanscentrum twee arrestaties verricht. Een 23-jarige vrouw uit Breda werd omstreeks 03.40 uur op de Visserstraat aangehouden omdat ze een 24-jarige plaatsgenote zou hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte. Ze verklaarde dat ze ruzie had gekregen met een bekende van haar. Ze had van haar klappen op haar hoofd gekregen. Ook was haar shirt kapot gegaan. De verdachte verklaarde aan het bureau dat de andere partij al in het café haar bespuugde en buiten aan haar haren trok. Op de Boschstraat werd rond 02.00 uur een 45-jarige Bredanaar aangehouden ter zake schennis. Hij zou zijn geslachtsdeel hebben laten zien aan een 19-jarige Bredase die aangifte deed.

Zoon gearresteerd na mishandeling moeder

RUCPHEN: De politie heeft omstreeks 18.15 uur in een woning een 34-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. De moeder van de verdachte, een 61-jarige vrouw heeft aangifte gedaan Ze verklaarde dat ze mishandeld was door haar zoon. De jongen heeft psychische problemen en drink veel alcohol. Hij had met bestek gegooid in de woonkamer. Hij had ook aan de haren van zijn moeder getrokken en haar bij de keel gepakt. Haar andere zoon die net binnenkwam had zijn broer toen van haar losgemaakt. De verdachte is in verzekering gesteld. Volgens hem was er alleen wat geduwd en getrokken.

Pepperspray ingezet bij aanhouding op Stationsplein Breda

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag op het Stationsplein een 39-jarige Bredanaar die zich tijdens een controle niet wilde
legitimeren onder verzet aangehouden. De agenten moesten pepperspray inzetten om de man onder controle te brengen. De agenten controleerden de man in het kader van een project om overlast op het Stationsplein tegen te gaan. Ze vroegen de man die voor het Station stond om zijn legitimatiebewijs te tonen. De man zei tegen hen dat hij daaraan niet mee wilde werken en dat ze hem met rust moesten laten. Hierop liep hij weg, waarna hij door de agenten werd aangehouden. Hierop werd hij direct agressief en begon wild met zijn armen te zwaaien. De agenten waarschuwden hem nog dat ze pepperspray zouden inzetten als hij niet meewerkte. Hierop werd de pepperspray ingezet, de verdachte kon daarna onder controle worden gebracht. Hij werd ingesloten en heeft een proces-verbaal gekregen.

Auto buit bij woninginbraak

ZUNDERT - De politie onderzoekt een inbraak in een woning die vannacht plaats vond in de Burgemeester Manderslaan. De daders gingen er met een zwart gekleurde Audi A6 met het kenteken 03-XPG-K vandoor.

De bewoners van de woning werden tegen 04.30 uur gewekt door
gestommel. Op het moment dat ze poolshoogte namen, hoorden ze een klap. Beneden troffen ze een kapotte ruit aan de achterkant van de woning aan. De autosleutels die in de woning bij het raam lagen waren verdwenen. De auto, die op de oprit geparkeerd stond was weggehaald. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben contact op te nemen via 0900-8844.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-03-2010 16:27 | © Regio Midden en West Brabant |