Belgische Federale Overheid



Waarschuwing: niet-officiële vernieuwing van Beneluxmerken

Datum: 19 maart 2010

De FOD Economie en het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom waarschuwen de Benelux merkhouders voor de 'Organisatie Intellectueel Eigendom Benelux NV'.

Dit bedrijf, dat vanuit Brussel handelt, vraagt aan de bedrijven een aanzienlijk bedrag te betalen voor de vernieuwing van hun merk. De verstuurde brief wekt de indruk afkomstig te zijn van het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom, dat het enige officieel orgaan is voor de registratie en de vernieuwing van Beneluxmerken.

De 'Organisatie Intellectueel Eigendom Benelux NV'beschikt tevens over een website die sterke overeenkomsten vertoont met die van het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom en zelfs een logo hanteert dat grote gelijkenissen vertoont met het officiële logo.

Er bestaat geen enkele relatie tussen dit bedrijf en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Wij raden u dan ook ten zeerste aan niet op hun aanbod in te gaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom.