GroenLinks Rotterdam



GroenLinks wil nog deze zomer toeristentram

GroenLinks wil dat de route van tram 11 nog voor de zomer wordt doorgetrokken naar het centrum, zodat het een echte toeristentram wordt. Nu rijdt tram 11 nog alleen een rondje door de wijk Blijdorp. Bij de opening van de lijn op 22 februari zegde wethouder Hans Vervat echter toe zich in te willen zetten voor het GroenLinks-plan om tram 11 door te trekken naar de toeristische attracties in het centrum.

Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks denkt dat tram 11 meer reizigers kan trekken als aan de huidige route een lus door het centrum wordt toegevoegd. ,,Veel inwoners van Blijdorp en bezoekers van de diergaarde maken met plezier gebruik van de tram. Toch is tram 11 nog relatief leeg. Een toeristentram zou veel meer bezoekers trekken."

In het plan van GroenLinks rijdt tram 11 via de Schiekade en het Hofplein door naar de voorkant van het station en maakt daarna een rondje langs het Museumkwartier, de Spido, het Maritiem Museum en het Schielandhuis, en rijdt vervolgens via de Koopgoot en het Hofplein weer terug naar Blijdorp. Bonte wil dat wethouder Vervat zijn belofte snel waarmaakt. ,,Straks zit er een andere wethouder, dus er is haast geboden. Het zou mooi zijn als de toeristentram nog voor het begin van het toeristenseizoen een feit is."
Downloads

* Schriftelijke vragen over toeristentram 11.pdf Schriftelijke vragen over toeristentram 11 (67.78 KB)