Gemeente Drechterland

19-3-2010
Vrijwilligers aan de slag

Gemeente Drechterland klust tijdens NL DOET

Op vrijdag 19 maart 2010 gingen zoân negentig medewerkers en het gemeentebestuur van Drechterland bij verschillende instellingen langs om te klussen tijdens de landelijke dag voor vrijwilligers. Diverse projecten
Tot afgelopen 28 februari konden instellingen in Drechterland hun klussen aanmelden bij de vrijwilligerscentrale. De projecten die in Drechterland verzorgd werden waren zeer verschillend: van tuinwerkzaamheden tot bibliotheekwerk, van hulp bij de techniekles op een basisschool tot schilder- en schoonmaakklussen in de kerk. Meedoen is goed voor de samenleving en daarmee goed voor de gemeente. Op deze manier verkennen de gemeentelijke organisatie het Drechterlandse vrijwilligersveld.
Burgemeester Rob van der Riet hielp in de Oosterlekerkerk in Oosterleek samen met een aantal medewerkers van de gemeente bij het schoonmaken van de muren, ramen en de vloer van de kerk van de zolder tot aan de begane grond.

NL DOET klussen Bij kinderopvang Elan in Hoogkarspel (foto)werden muren geschilderd en platen tegen de wanden gelijmd. Voor dit project werden de nodige materialen gesponsord door Bakker dé Houthandel uit Hoogkarspel en Jeroen Ekkelenkamp Glas- en Schilderwerken uit Medemblik.

In dorpshuis ât Centrum in Venhuizen hielp onder andere wethouder Luzette Wagenaar-Kroon bij diverse schilderwerkzaamheden. Wethouder Zeger Homan was te vinden bij de schoonmaakwerkzaamheden in de kerk in Schellinkhout.

NL DOET werd vanuit het bedrijfsleven gesponsord door Drukkerij ât Venhuis uit Venhuizen, Bakker dé Houthandel uit Hoogkarspel en Jeroen Ekkelenkamp Glas- en Schilderwerken uit Medemblik.

Landelijke actie
NL DOET werd landelijk georganiseerd door het Oranje Fonds en MOVISIE.