SGP


19 - 03 - 10 | SGP DOET

SGP DOET

Twee dagen organiseert NL DOET de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De complete SGP-fractie heeft daaraan meegedaan: de twee kamerleden en alle fractiemedewerkers. De SGP maakt al jaren werk van vrijwilligerswerk. Het bekendste voorbeeld: Van der Vliesâ mantel-zorgcompliment voor mensen die dag in dag uit geheel belangeloos de handen uit de mouwen steken bij en voor een ander.

De SGP stak de handen uit op de biologische zorgboerderij De Mekker-stee in Ouddorp. Deze boerderij is een zogenaamd arbeidstrainingscen-trum. Mensen met allerlei (psychische) problemen kunnen er terecht voor een zinvolle dagbesteding en als opstapje om weer elders aan het werk te gaan.

De Mekkerstee is een biologische geitenboerderij. Met het bezoek aan die boerderij wil de Kamerfractie van Bas van der Vlies ook een hart on-der de riem steken van de geitenboeren die het in de afgelopen maan-den erg zwaar hebben gehad als gevolg van de gevolgen van de q-koorts. Omdat De Mekkerstee inmiddels uitgebreid is met een soort kin-derboerderij, is er door de medewerkers veel werk te verzetten.

Bas van der Vlies hielp een handje in de stal, samen met landbouwme-dewerker Hans Maljaars en de voorlichter. Kees van der Staaij rende als kelner heen en weer tussen de keuken en het restaurant. De andere medewerkers waren uitgezwermd over de kaasmakerij, de inpakafdeling en de keuken.

Uit eigen ervaring kan de SGP nu zeggen: Kaas van De Mekkerstee is echt âmet zorg bereidâ. Een aanrader. Niet alleen de kaas, maar ook het restaurant en de producten uit de winkel.

Klik hier voor een foto-impressie van de SGP DOET DE Mekkerstee.