Politie Groningen

Politie zoekt persoon op bewakingsbeeld

Drietal jongeren betrapt op vernieling

Veendam, 19-03-2010 o De politie is sinds 8 maart bezig met een onderzoek naar de branden die sinds die tijd in Veendam hebben plaatsgevonden. Afgelopen nacht is er een brand geweest in de Marne in die plaats. Uit onderzoek is gebleken dat hier sprake is van brandstichting. Om het publiek bij het onderzoek te betrekken heeft de politie besloten een bepaald beeld van een camera in Veendam vrij te geven. Dit filmpje is te zien via www.youtube.com/politiegrn. Het onderzoeksteam wil graag weten wie de persoon op de bewakingsbeelden is.

Onbekende op camerabeelden

Een bewakingscamera van het gemeentehuis in Veendam heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart 2010 een persoon geregistreerd. De nog onbekende liep net na de brand bij Scheer & Foppen door de Kerkstraat en werd daarbij geregistreerd. Het valt op dat de persoon een opvallende manier van lopen heeft. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijke getuige of met mensen die hem/haar (her)kennen. Het kan zijn dat de persoon gewond was en zich die nacht of de dagen erop gemeld heeft bij een arts. De politie vraagt dan ook medisch personeel of ze de persoon herkent en mogelijk met hem/haar te maken hebben gehad zich te melden. Het is niet bekend of degene in beeld dezelfde is als een van de jongemannen waarvan eerder een signalement werd vrijgegeven. Kijk voor de beelden op
www.youtube.com/politiegrn.

Tieners aangehouden voor baldadigheid

De politie in Veendam kreeg donderdag aan het eind van de middag in de Havenstraat een melding van vernieling. Een aantal tieners uit Veendam (14 en 15 jaar) stond op een dak en vernielde een ruit van een garagebox. Dit werd gezien door een getuige die de politie alarmeerde. Direct daarna kwam een melding van een klein brandje in de bosjes nabij de Havenstraat. De drie tieners werden betrapt en hebben toegegeven dat ze de ruit kapot hadden gemaakt en vuurtje aan het stoken waren in de bosjes. De politie maakt proces-verbaal op en doet verder onderzoek.

Getuigen

De politie doet een beroep op een ieder die meer informatie heeft over de branden in Veendam. Ook is het onderzoeksteam benieuwd naar de persoon op de camerabeelden. Getuigen kunnen dit melden bij de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook is het mogelijk het contactformulier op de beginpagina van www.politie.nl/groningen in te vullen.

Dossier branden Veendam

Op de website van Regiopolitie Groningen is een overzichtspagina ingericht met daarin alle informatie omtrent de branden.

Kijk voor dit overzicht op www.politie.nl/groningen/brandenveendam