Eigenwerk van drie songwriters bij Music-Aijen


AIJEN GEM. BERGEN L., 20100219 -- Vrijdagavond 19 maart 2010 aanvang 20.00 uur zullen Shannon Lyon, Marain, en Bart van Oostindie, alle drie songwriter en gitarist, als trio een muzikale avond bij Music-Aijen in Aijen, Bergen (L) verzorgen. Soms komt een samenwerking heel onverwacht en vreemd tot stand. Shannon Lyon en Marain ontmoetten elkaar per toeval in Berlijn, waar Shannon de afgelopen paar jaar heeft gewoond.

Gitarist/songwriter Bart Oostindie, die met Marain mee was als begeleider tijdens een optreden in de Nederlandse ambassade, legde het contact. Lyon was juist bezig de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe cd "This Love. This Love", en had nog een vrouwenstem nodig voor wat koortjes.
Toen Bart Shannon dan ook belde om elkaar even te ontmoeten was de link snel gelegd. Na de soundcheck in de Ambassade doken Bart en Marijn even snel Berlijn in, om voor het optreden van Marain nog even snel wat koortjes vast te leggen.
"This Love. This Love", de 12de ! cd met eigen werk van Shannon Lyon ,is opgenomen in Berlijn, met de Boys van de Berlin Band. Shannon heeft een indrukwekkende lijst van beroemdheden waar hij mee heeft samengespeeld , waaronder Lucinda Williams, Jay Farrar (Son Volt), Feist, Hawksley Workman, Bruce Cockburn, Gurf Morlix, Fred Eaglesmith, Richard Buckner, Ray Lamontagne, Blue Rodeo en zelfs The Troggs.
Marain heeft vorig jaar de hele toer van Luka Bloom in Belgie en nederland zijn voorprogramma mogen verzorgen. Omdat de muzikale samenwerking heel natuurlijk en goed verliep, leek het een voor de hand liggende beslissing om samen een toer door nederland te boeken.
Er zullen van alle drie de songwriters nummers worden gespeeld.

"This Love This Love" zal in Paradiso worden gepresenteerd op 20 mei 2010, eveneens met samenwerking van Marain, Bart Oostindie en Wouter Planteijdt, e.a.
Een canadees-nederlandse cd met liedjes van Marijn zal eveneens dit jaar verschijnen, op een canadees label en geproduceerd door een duits-canadese gitarist. Hiervan zullen ook nummers gespeeld worden tijdens deze tournee. Shannon Lyon , die al jaren een solitair bestaan als internationaal toerende singer-songwriter leidt heeft inmiddels Berlijn als woonplaats ingeruild voor Meppel.

vrijdagavondavond 19 maart aanvang 20.00 uur.
reservering tot uiterlijk 12 maart, entree ¤ 1500
Music-Aijen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen gem. Bergen L.
0485-341970
www.music.aijen.nl





ingezonden persbericht