Uitbreiding openingsuren O'Cool creëert 40 jobs

19/03/2010 14:16

Frost Invest

De tewerkstelling bij diepvrieswinkelketen O'Cool wordt met 10 procent, of 40 jobs, verhoogd door een uitbreiding van de openingsuren in de 110 winkels in België. De nieuwe cao met begeleidende maatregelen die vakbonden en directie donderdagavond sloten, werd vrijdag door de directie in Drongen toegelicht.

"De afspraak is gemaakt om alle O'Cool winkels van maandag tot vrijdag open te houden van 8.30 uur tot 20 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 18 uur. "Tot op vandaag openden de winkels in Wallonië van 9.30 uur tot 18 uur 's avonds en in Vlaanderen doorgaans van 8.30 uur tot 18.30 uur", verduidelijkt bedrijfsjurist en voorzitter van de ondernemingsraad Jan Van der Veken.

Om de extra banen in te vullen, zullen deeltijdse werknemers langer aan de slag kunnen en komen er bijkomende aanwervingen. De nieuwe cao gaat gepaard met drie begeleidende maatregelen voor het personeel. "We werken de bestaande veiligheidsmaatregelen verder

uit om de veiligheidsrisico's 's avonds te vermijden. Daarnaast proberen we de avondopeningen en zaterdagdiensten evenwichtig te verdelen. Tot slot zoeken we constant naar operationele verbeteringen om zo efficiënt mogelijk te werken", luidt het.

O'Cool bestaat dit jaar twintig jaar en heeft 110 winkels verspreid over heel België. In 2005 nam O'Cool de winkelketen Covee met 48 winkels over. Met de nieuwe cao is de integratie van de Coveewinkels volledig uitgevoerd.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel