Ingezonden persbericht

IBM lanceert Development & Test Cloud op basis van Red Hat-technologie

Amersfoort, 19 maart 2010 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, maakt vandaag bekend dat IBM heeft gekozen voor Red Hat Enterprise Virtualization als platform voor zijn nieuwe cloud computing dienst.

'Onze jarenlange samenwerking met Red Hat richtte zich altijd op het belang van klanten en op innovatie. Vandaag breiden we deze samenwerking uit naar cloud computing ­­- waarmee we ons bereik vergroten en tegelijkertijd inspelen op de toegenomen vraag naar cloud computing diensten,' zegt Maria Azua, vice president Cloud Computing Enablement bij IBM. 'Red Hat Enterprise Virtualization is de optimale hypervisortechnologie voor het infrastructuuraanbod van de IBM Cloud.'

In februari 2009 annonceerde Red Hat Enterprise Virtualization zijn plannen omtrent Red Hat Enterprise Virtualization. In november 2009 kwam Red Hat Enterprise Virtualization voor servers op de markt. Klanten konden zodoende kiezen voor een nieuwe, kosteneffectieve oplossing in de virtualisatiemarkt met een rijk aanbod van functionaliteiten. Red Hat Enterprise Virtualization biedt een aantal van de nieuwste technologieën. Dat maakt de adoptie van virtualisatie en open cloud computing infrastructuren door enterprises mogelijk.

'De samenwerking van IBM en Red Hat op het gebied van enterprise virtualisatie en cloud computing levert significant voordeel op voor de klant,' aldus Scott Crenshaw, vice president en general manager Cloud Business Unit bij Red Hat. 'Red Hat en IBM willen samen de drempels voor het gebruik van virtualisatie en cloud verlagen door klanten een stabiele en robuuste omgeving te bieden die voldoet aan de eisen van hun enterprise applicaties. We geloven dat Red Hat Enterprise Virtualisatie software, samen met IBM's server, opslag en netwerkhardware en zijn vertrouwde enterprisediensten en -ondersteuning een onmisbare applicatie-omgeving vormt voor onze klanten.'

Meer informatie over Red Hat en cloud computing is te vinden op: www.redhat.com/solutions/cloud.
Kijk voor meer informatie over Red Hat op www.press.redhat.com en voor meer informatie over IBM's cloud computing producten en diensten op www.ibm.com/cloud.



Ingezonden persbericht