Gemeente Utrecht

2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
44 Vragen van de heer M.G.M. Rottier
(ingekomen 19 maart 2010)

Vragen inzake samenvoeging Wijkbureau's West en Binnenstad Utrecht

Het college heeft een paar maanden geleden vertrouwelijk besloten om de wijkbureaus West en Binnenstad samen te voegen. Nu blijkt echter dat de samenvoeging van wijkbureau West en Binnenstad vermeld staat in het -openbare- stuk "Staat van de Stad". Dit is een ambtelijk stuk van hoe de stad ervoor staat, dat op 4 maart, direct na de verkiezingen openbaar is gemaakt.
Direct betrokkenen in de wijken - en wellicht vele andere belanghebbenden - zijn niet door het college zelf ingelicht over het besluit. GroenLinks is hierover verbaasd , gezien het maatschappelijk belang dat wordt gehecht aan bereikbaarheid en transparantie van juist dit onderdeel van de gemeentelijke organisatie.

Daarom hebben wij de volgende vragen aan het college:

1. Kunt en wilt u uw vertrouwelijk besluit tot samenvoeging van de wijkbureaus Binnenstad en West op korte termijn zelf openbaar maken?

2. Wat zijn uw overwegingen geweest tot het vertrouwelijk houden van dit besluit en het via de ambtelijke nota "Staat van de Stad 2010" laten "uitlekken" ?

3. Kunt u daarbij aangeven uw overwegingen pro en contra die bij uw besluit tot samenvoeging een rol gespeeld hebben? Alsmede waarom het besluit zich op deze twee bureau's richt?

4. Kunt u aangeven waarom dit besluit is genomen, vooruitlopend op het algemene traject van ambtelijke efficiency verbetering, de dicussie over de herpositionering van het wijkgericht werken en het programma voor de toekomstige organisatie ontwikkeling "Op Koers"?

5. Bent u bereid alle verdere stappen tot realisatie van uw besluit op te schorten totdat daarover de discussie met belanghebbenden (bewoners en organisaties) in de betreffende wijken is gevoerd? Dan wel , kunt u aangeven wat uw verdere processtappen in deze zijn.

6. Bent u bereid uw besluit op te schorten totdat daarover door het nieuwe college een besluit genomen kan worden?