De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

EXCLUSIEF INTIEM CONCERT VAN GOUDEN PALM
WINNARES CHARLOTTE GAINSBOURG
Op vrijdag 19 maart komt Charlotte Gainsbourg voor een éénmalig concert naar Nederland. De befaamde zangeres en actrice geeft een intieme show in de Oude Zaal van de Melkweg. De kaartverkoop van dit concert start vrijdag 12 februari via Ticket Service Nederland. Vorig jaar won Charlotte Gainsbourg nog een Gouden Palm als beste actrice voor haar rol in Lars Von Triers controversiële film Antichrist (op 16 en 17 februari in Melkweg Cinema). Op 7 december 2009 bracht ze haar nieuwste album `IRM' uit.
Het album `IRM' is geproduceerd door Beck, die ook een vocale bijdrage heeft geleverd in het duet `Heaven Can Wait', de eerste single van het album. Charlotte Gainsbourg vond in de ideale producer voor de muzikaal avontuurlijke insteek die ze in gedachte had met `IRM'. Gedurende het schrijf- en opnameproces groeide de rol van Beck, die uiteindelijk alle muziek componeerde en gedeeltelijk ook het schrijven van de teksten voor zijn rekening nam. IRM staat voor l'Imagerie par Résonance Magnétique (in het Nederlands MRI), de scanner waar ze na haar bijna fatale hersenbloeding in 2007 regelmatig onder moest.
Charlotte Gainsbourg is de dochter van de legendarische Franse dichter, zanger, componist, acteur en regisseur Serge Gainsbourg en de Britse actrice en zangeres Jane Birkin. Naast acteren werd het zingen haar met de paplepel ingegoten. Zo nam ze onder andere op haar dertiende het nummer `Lemon Incest' met haar vader op. In 2006 bracht zij het album `5:55' uit, met samenwerkingen met Air, Jarvis Cocker (Pulp) en producer Nigel Godrich (Radiohead), dat een half miljoen keer werd verkocht. Ook het album `IRM' is door de internationale muziekpers enthousiast ontvangen. CHARLOTTE GAINSBOURG
Vrijdag 19 maart 2010, Melkweg Amsterdam, aanvang 20.30 uur, Kaarten à 17,00 (ex. lidm. en servicekosten) zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 12 februari via Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl) en de Melkwegkassa.