Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl

Vrijdag 19 + zaterdag 20 + zondag 21 maart
CULTUREEL KWARTIER FESTIVAL
Met o.a. GARE DU NORD, Jazzinvaders, Bogerman Bigband, LuzAzul,

Voor aanvangstijden en entreeprijzen verwijs ik u graag door naar www.ckfestival.nl
---

DERTIG BANDS OP CULTUREEL KWARTIER FESTIVAL!
Bekroonde Gare du Nord hoofdact festival

Poppodium Het Bolwerk, Theater Sneek en het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk organiseren 19, 20 en 21 maart het Cultureel Kwartier Festival in Sneek. Het festival wordt gehouden in Theater Sneek (Noorderkerk) en Poppodium Het Bolwerk. Hoofdact van het festival is de Nederlandse urban jazz band Gare du Nord. Verder zullen onder andere Jazzinvaders, LuzAzul en Bogerman Big Band optredens verzorgen tijdens het driedaagse festival.

Het Cultureel Kwartier Festival (voormalig Kaatslandfestival) verwelkomt tijdens het festival een kleine 30 bands. Op vrijdagavond wordt het festival geopend door een verrassingsact. De zaterdagmiddag staat in het teken van bands die afkomstig zijn uit de popkelders van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk. Muziekleerlingen krijgen wekelijks o.l.v. muziekdocenten de kans in een band te spelen tijdens de popworkshops. Een onderdeel van de workshops is ervaring opdoen tijdens bandjesavonden en festivals, zoals het Cultureel Kwartier Festival. Deze beginnende en ervaren bands betreden allen zaterdagmiddag het podium in Het Bolwerk. Het BKO (Bogerman Kamer Orkest) en de Bogies spelen zaterdagmiddag in Theater Sneek. De line-up van zaterdagavond belooft ook veel goeds. In Het Bolwerk: Shannon Sarracci, Falco Nesler, Toto Tribute band, Nueva Caliente en hoofdact Jazzinvaders (jazzdansorkest). In Theater Sneek treden op: Bogerman Big Band, B.B.Q. en hoofdact LuzAzuL.

Diverse muziekstijlen
Zondagmiddag wordt het festival in Het Bolwerk afgesloten met verschillende muziekstijlen: Frank Torres (Latin Carribean muziek), Jannie's Jazzoo (Jazzcombo) en Jochem le Qintre (jazzpianist). In Theater Sneek speelt 's middags de hoofdact van het festival: Garde Du Nord. Het album Love For Lunch van deze band werd onlangs in Berlijn onderscheiden met een gouden plaat. Voor de band betekent dit het vierde edelmetaal op rij sinds 2007. Het is voor het eerst in Nederland dat een artiest in twee jaar tijd vier maal goud behaald voor vier verschillende albums. Het in 2001 opgerichte Gare du Nord is met hun mix van jazz, blues en soul sinds 2007 uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. In dat jaar brak de band door naar het brede publiek met het album Sex 'n' Jazz, opvallend visueel vormgegeven door mode ontwerpster Marlies Dekkers. Sinds het verschijnen stond het album 100 weken in de albumcharts en leverde goud, platina en vervolgens dubbel-platina op.

Meer informatie op www.ckfestival.nl . Kaarten bestellen via www.hetbolwerk.nl . Voorverkoop (10% korting) op donderdag 11 maart van 20.00 - 21.30 uur aan de kassa van Het Bolwerk.


* * *