Ingezonden persbericht



---

Persbericht
Onderneem 't!
12-3-2010

Onderneem 't!
Op vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart is er voor de 7e keer in successie de Franchise & Formule Beurs "Onderneem 't!". De TV studio Baarn in Baarn wordt op deze dagen het podium voor startende en zelfstandige ondernemers die interesse hebben in het franchiseondernemerschap. De franchisebeurs "Onderneem 't" is uitgegroeid tot dé plek waar alle informatie te vinden is om een eigen franchise zaak te gaan beginnen. Van zakelijke dienstverlening, horeca, retail tot job franchising: vele bedrijven uit het franchise ondernemerschap zijn aanwezig en geven informatie.

Voorlichting en activiteiten
Naast alle franchise ondernemingen zijn ook de Kamer van Koophandel, banken, het CWI en consultants aanwezig een antwoord te geven op de vraag hoe je een eigen onderneming kan starten. Een onderneming begin je niet zonder je goed voor te bereiden en alle aanwezige partijen kunnen je daarbij ondersteunen en helpen.

The Franchise Dragons
Op het centrale podium in de studio zijn er tijdens de beursdagen verschillende activiteiten. 'The Franchise Dragons' is één van deze activiteiten. Aspirant ondernemers worden door een jury die bestaat uit drie zeer ervaren franchisegevers en adviseurs kritisch ondervraagd over zijn/haar plannen voor een franchiseondernemerschap. Op beide dagen ontvangt de winnaar een flatscreen TV.

'Franchisenemer van het Jaar' verkiezing
Op vrijdag 19 maart vindt voor de allereerste keer de verkiezing 'Franchisenemer van het Jaar' plaats. Publiek en franchisegevers hebben hiervoor 72 franchisenemers genomineerd. Op deze personen zijn 8.000 stemmen uitgebracht en de drie franchisenemers met de meeste stemmen zijn doorgegaan naar de eindronde. De uiteindelijke winnnaar wordt door de jury op 19 maart a.s. bekend gemaakt.

Positief ondernemen
De economische crisis van dit moment kan een drempel zijn om te gaan starten als zelfstandig ondernemer. Zeker als je het wiel opnieuw moet gaan uitvinden. Michel van der Stelt, beursorganisator namens stichting "Onderneem 't", denkt dat de beurs een positief effect heeft op het ondernemerschap. "Het voordeel dat het franchiseondernemerschap biedt is dat je in een beproefde formule stapt en op vele fronten ondersteuning krijgt om van jouw onderneming een succes te maken. Je bouwt aan je eigen onderneming en krijgt daarbij ondersteuning van het moederbedrijf. Ondernemen blijft altijd ondernemen dus er zit altijd een risico aan, maar je krijgt hulp om de risico's in kaart te brengen" aldus van der Stelt.

Gratis toegang
Via de website www.ikwordondernemer.nl kun je gratis entreekaarten bestellen. Parkeren is gratis en kan direct voor de deur, ook met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken.

Beursinformatie

. Vrijdag 19 maart 11.00 - 17.00 uur

. Zaterdag 20 maart 10.00 - 16.00 uur

. Adres: Studio Baarn, Hermesweg 10, 3741 SP Baarn
. www.ikwordondernemer.nl



Ingezonden persbericht