Gemeente Leudal


Nieuws

Burgemeester schenkt koffie in Zorgcentrum

Op vrijdag 19 maart a.s. zullen 16 medewerkers van de Gemeente Leudal en
Proteion Welzijn te Baexem gezamenlijk vrijwilligerswerk doen in het kader van de
grootscheepse landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

De burgemeester van de gemeente Leudal, Arno Verhoeven, zal 's middags een
uurtje koffieschenken in het Da Vita restaurant van Zorgcentrum Proteion De Kreppel
in Heythuysen.

Tafeltje-dek-je

Wethouder Huub van Bogget zal in Haelen verse warme maaltijden van Tafeltje-dekje bezorgen bij mensen die niet meer in staat zijn voor zichzelf te koken. De maaltijden worden rond de klok van 12.00 uur door de wethouder bezorgd. Tafeltje-dek-je is een voorziening van Proteion Welzijn, ouderen-en gehandicaptenwerk, Baexem.

Klussen bij Zorgboerderij de Kaolder en Zorgcentrum St. Elisabeth

De overige medewerkers gaan op een tweetal andere locaties enkele klussen doen. Bij Zorgcentrum St. Elisabeth te Haelen krijgen een aantal rolstoelen een degelijke onderhoudsbeurt en zal het terras worden opgevrolijkt. Bij Zorgboerderij Hoeve de Kaolder, Leukerweg 3 te Baexem zullen de vrijwilligers de dierenweide aanpassen en tevens de moestuin omspitten.

Organisatie

De organisatie van NL Doet is in de gemeente Leudal in handen van de gemeente Leudal en Proteion Welzijn. De landelijke campagne NL Doet wordt georganiseerd door het Oranjefonds en Movisie. NL Doet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert tienduizenden Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een sociaal Nederland. Doel van dit landelijk evenement is het vrijwilligerswerk een serieuze en welverdiende impuls te geven!