Jonge ondernemers willen les van Joop van den Ende en Raymond Spanjer

19/03/2010 06:00

Creative Venue BV

Studenten vinden media-magnaat en oprichter van Hyves meest inspirerend

DEN HAAG - 19 Maart 2010

Op de vraag welke ondernemers zij het meest inspirerend vinden, antwoordt een meerderheid van Hbo- en Mbo-studenten volmondig: 'Joop van den Ende'. Dat blijkt uit een onderzoek naar inspirerende persoonlijkheden van Stichting Jong Ondernemen onder 465 studenten die deelnemen aan hun ondernemersprogramma. De stichting is sinds begin dit jaar actief op zoek naar bedrijfscoaches, echte Nederlandse topondernemers, die jongeren willen leren wat ondernemen is. En wie kunnen dat beter dan de rolmodellen van jongeren zelf?

Naast Joop van den Ende (16%) vinden de studenten ondernemer Raymond Spanjer, oprichter van Hyves een echte bron van inspiratie (14%). Op een gedeelde derde plaats staan mediatycoon John de Mol en chefkok- en horecaondernemer Herman den Blijker (13%). De vierde en vijfde plaats zijn gereserveerd voor de Nederlandse exportproducten Reinout Oerlemans (11%) en Marlies Dekkers (8%).

Doorslaggevende reden waarom de jonge ondernemers deze entrepreneurs zo inspirerend vinden ligt vooral in de 'gave' producten of diensten op de markt zetten. Maar ook omdat het echte doorzetters zijn (28%) en door hun sterke focus (22%). Opvallend is dat het de studenten niet uitmaakt of de ondernemer nou eigenlijk wel de beste is in zijn of haar vak (7%).

Jong Ondernemen is vanwege de grote animo voor het basisschoolprogramma kids in bizz op zoek naar tweehonderd nieuwe bedrijfscoaches. Deze begeleiders leren leerlingen uit groep 8 in vijf dagdelen wat ondernemen is. De kinderen richten zelf een eigen bedrijf op en gaan vervolgens aan de slag met het inkopen van producten en het verdienen van echt geld. En ondernemers als Jaap Blokker, Duncan Stutterheim of Annemarie van Gaal kunnen juist voor deze jonge ondernemers als een inspiratiebron bij uitstek fungeren. Jong Ondernemen richt zich in hun wervingscampagne ook tot de topondernemers uit het onderzoek.





http://www.jongondernemen.nl

http://www.creativevenue.nl