Ingezonden persbericht


IDS Scheer brengt Corporatie Referentie Architectuur (CORA) onder in ARIS Een bedrijfs- en ICT- referentiearchitectuur voor woningcorporaties

Den Haag, 19 maart 2010

IDS Scheer, marktleider van Business Process Management-oplossingen (BPM), heeft als eerste softwareleverancier de Corporatie Referentie Architectuur (CORA) voor woningbouwcorporaties opgenomen in zijn ARIS-platform. Woningcorporaties kunnen daardoor met ARIS hun bedrijfsprocessen modelleren, beheren en meten en profiteren van de standaarden en best practices uit de sector.

CORA is een bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties. De architectuur is een initiatief van elf corporaties en adviesbureau M&I/Partners. Zij stellen de specificaties ter beschikking aan de hele sector. Met CORA kunnen organisaties in deze sector hun eigen bedrijfs- en ICT-architectuur invullen en verbeteren. Zij hoeven daarbij niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden, maar optimaal putten uit de ervaringen en expertise van collega-corporaties. CORA omvat onder meer uniforme gegevensdefinities waardoor het voor corporaties gemakkelijker wordt om eenduidige rapportages te creëren en gegevens uit te wisselen met bijvoorbeeld gemeenten en andere ketenpartners. Ook kunnen ze sneller nieuwe diensten creëren en opnemen in de bedrijfsprocessen.

"Door CORA op te nemen in ARIS, bieden we woningcorporaties een hoogwaardig platform waarmee zij in korte tijd hun processen en IT-architectuur kunnen moderniseren. Dat vergroot de flexibiliteit en stelt ze in staat om optimale service te bieden aan huurders en in te spelen op eisen vanuit de overheid ten aanzien van transparant bestuur, risicobeheersing en compliance. Daarnaast kunnen ze beter invulling geven aan hun maatschappelijke rol in wijken", zegt Mark Straathof, Managing Director van IDS Scheer Nederland.

Arjan van Dijk, CIO van woningcorporatie Ymere: "CORA is een doorbraak voor de sector. Door kennis en ervaring te delen en deze te bundelen in een op de sector toegesneden architectuur kunnen we gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van flexibelere processen en systemen. Daarbij is de support van leveranciers cruciaal. Wij zijn dan ook enthousiast dat IDS Scheer CORA nu als eerste heeft opgenomen in zijn ARIS-platform. Dat zal de acceptatie van de architectuur een sterke impuls geven."

Op 26 maart zal IDS Scheer tijdens een informatiesessie voor woningcorporaties te Den Haag, Cora voor ARIS presenteren. Meer informatie hierover kunt u vinden op: http://www.arisinfosessies.nl/scripts/Gateway.php?action=InfosessionAction&scheduleId=220

Over Software AG / IDS Scheer
Software AG is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Process Excellence. Software AG heeft ruim veertig jaar ervaring in de IT-markt met onder meer het online verwerken van transacties met de high-performance database Adabas, 's werelds eerste analyseplatform voor bedrijfsprocessen ARIS, de eerste B2B-server en het op SOA-principes gebaseerde integratieplatform webMethods. Software AG biedt ook de enige end-to-end, eenvoudig te gebruiken business process management-oplossingen (BPM), met de laagste Total Cost of Ownership. Met de toonaangevende merken webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting biedt Software AG een uniek portfolio voor processtrategie, -ontwerp, -integratie, -controle, en SOA-gebaseerde integratie en databeheer. Daarnaast maken ze procesgedreven SAP-implementaties en strategische procesconsultancy en -diensten mogelijk. Software AG realiseerde in 2009 een omzet van 847 miljoen euro en heeft meer dan 6.000 medewerkers in dienst, die 10.000 zakelijke en overheidsklanten bedienen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In Nederland werken Software AG & IDS Scheer o.a. voor Portaal, WBE, Woonzorg Nederland, PWS Rotterdam, ministerie van Defensie, ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Centraal Justitieel Incasso Bureau, het Kadaster, de Luchtverkeersleiding Nederland, de ICTRO (ICT Rechterlijke Organisatie) en het shared service center P-Direct.