NOC*NSF


---


Whistler, 19 maart 2010

Van der Klooster onderuit op afdaling

Kees-Jan van der Klooster is op de Paralympische Winterspelen in Vancouver donderdagmiddag (lokale tijd) gevallen op de afdaling.

De Nederlandse zitskiër ging in Whistler Creekside al na vijftig seconden wedstrijd onderuit en verdween in de netten. "Gecrashed op het koningsnummer. Het zit me niet mee de laatste paar races", zei hij na afloop. Tijdens de World Cup finals onlangs in Aspen, kwam hij ook al ten val. "De snelheid was anders dan tijdens de trainingsrun en er zaten flink wat 'bumps' in", vervolgde Van der Klooster. "Ik probeerde het nog te redden en de zitski er in te houden, maar dan was sowieso de tijd verprutst geweest."

Naast Van der Klooster, gingen er op de afdaling nog zeven zitskiërs onderuit. Het goud ging uiteindelijk naar de Zwitser Christoph Kunz, zilver en brons was er voor de Japanners Taiki Morii en Akira Kano. Van der Klooster: "Helaas, dit is de sport. Nu mijzelf hier overheen zetten en morgen een goed resultaat zien weg te zetten."

Morgen komt Van der Klooster in actie op de Super G. Eerder deze week werd hij zeventiende op de reuzenslalom.

Bekijk hier de video van de race en de reactie van Van der Klooster:

http://www.youtube.com/watch?v=qKsydBNTXhg

Aanstaande dinsdag 23 maart arriveert Van der Klooster samen met Chef de Mission André Cats en de rest van het begeleidingsteam om 15.00 uur op luchthaven Schiphol. Vluchtnummer is KL 682.

Voor een beperkte groep media is het mogelijk de aankomst van dichtbij te volgen. Indien u hierin interesse heeft dient u dit uiterlijk maandag 22 maart door te geven aan Sonya Schonewille, telefoon 06-30771901 of mail sonya.schonewille@noc-nsf.nl


-----------------------