Persbericht

Ruim 500.000 leden voor Vente-Exclusive.com
~ Actieve vrouwen tussen 25 en 45 jaar shoppen steeds vaker online ~

Amsterdam, 19 maart 2010 - Amper 3 jaar na zijn lancering heeft Vente-Exclusive.com, Benelux marktleider in online privéverkopen van populaire mode- en lifestyle-artikelen, de grens van een half miljoen leden overschreden. Deze mijlpaal werd gezet toen de 38-jarige Eveline Scheres uit Utrecht zich onlangs inschreef bij de besloten webwinkel. Het ledenaantal van Vente-Exclusive.com steeg de afgelopen maanden het sterkst in Nederland. Het zijn vooral 'actieve' vrouwen tussen 25 en 45 jaar die zich aanmelden op de website.

Het concept van Vente-Exclusive.com is eenvoudig: in de webwinkel kunnen uitsluitend geregistreerde leden populaire mode- of lifestyle-artikelen van bekende merken kopen met een korting van gemiddeld 50%. Het grote aanbod topmerken, de interessante prijzen en het gemak om je bestelling thuis te laten leveren spreekt steeds meer mensen aan.

In korte tijd is Vente-Exclusive.com hierdoor uitgegroeid tot de grootste besloten webwinkel in de Benelux, met nu in totaal ruim 500.000 leden, waarvan er meer dan 210.000 in Nederland wonen.

"We zijn enorm trots dat we in zo'n korte tijd de mijlpaal van een half miljoen leden hebben gehaald," laat Lionel Lammens, CEO van Vente-Exclusive.com weten. "Ik zou graag uit naam van alle medewerkers onze leden hartelijk willen danken voor hun vertrouwen in onze webwinkel."

Sneeuwbaleffect
Lid worden van Vente-Exclusive.com kan enkel door uitnodiging van iemand die al lid is of men kan zich inschrijven op een wachtlijst. "We zien de laatste maanden dat het merendeel van de nieuwe leden wordt aangebracht door bestaande leden," zegt Lionel Lammens. "Heel wat Nederlanders die de afgelopen maanden een aankoop deden op onze site nodigen spontaan vrienden en familie uit om ook lid te worden. Dit zorgt voor een groot sneeuwbaleffect. Dagelijks registreren meer dan duizend nieuwe leden zich op onze website en ruim 70% daarvan komt op dit ogenblik uit Nederland."

Vooral werkende moeders
8 van de 10 leden die ingeschreven is op Vente-Exclusive.com is vrouw en het merendeel is tussen 25 en 45 jaar oud. "Onze leden wonen verspreid over heel Nederland, van Leeuwarden tot Maastricht. De grootste concentraties echter, bevinden zich in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, of Arnhem. De meerderheid van onze vrouwelijke leden bestaat uit werkende jonge moeders," verduidelijkt Lionel Lammens. "Door hun drukke werkagenda en verplichtingen als moeder hebben deze vrouwen weinig tijd voor zichzelf. Ze gebruiken vaak het internet om zich te ontspannen, en dus ook om kleding en lifestyle-artikelen te kopen. It's a way of life."

Utrechtse zakenvrouw wordt 500.000ste lid
Een half miljoen leden werd bereikt toen Eveline Scheres, een 38 jarige, zelfstandige zakenvrouw uit Utrecht, zich eerder deze week nietsvermoedend registreerde op Vente-Exclusive.com. "Het was mijn man die me introduceerde op de wesbite," lacht Eveline. "Hij koopt er voor zichzelf regelmatig goed geprijsde merkkleding en vertelde me over het concept van Vente-Exclusive. Uit nieuwsgierigheid heb ik me meteen ingeschreven en even later een horloge van Dyrberg/Kern gekocht."

"Ik was erg verrast toen ik hoorde dat ik het 500.000ste lid was," vertelt Eveline. "Als zelfstandige heb ik een erg drukke agenda. Naast mijn werk heb ik een druk huishouden met drie kleine kinderen, waardoor ik weinig tijd heb om eens lekker te gaan winkelen. Internet biedt mij hierin de flexibiliteit die ik nodig heb. Bovendien houd ik van mooie spullen en ook daarom shop ik graag online. Het is gewoon heel handig én voor een goede prijs." Als blijk van dank schenkt Vente-Exclusive.com Eveline een waardebon van 500 euro, die ze in de webshop kan besteden.