Ingezonden persbericht


Persbericht
19 maart 2010

Businessschool BSNN geeft (19x) visitekaartje af

Rotterdam, 19 maart 2010 - In Rotterdam heeft de eerste Business School voor Nieuwe Nederlanders (BSNN) zijn visitekaartje afgegeven. Anton Westerlaken (voorzitter van Start Foundation, initiator en financier van de school) overhandigde op 18 maart symbolisch een reuzenformaat kaart aan Carlos Gonçalves, de 'burgemeester' van Rotterdamse deelgemeente Delfshaven. Vervolgens reikte Gonçalves, die burgemeester Ahmed Aboutaleb verving, echte visitekaartjes uit aan de 19 deelnemers zodat ze klanten kunnen gaan werven voor hun op te zetten bedrijven.

Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland waar deze bijzondere proef om voormalige vluchtelingen- nu werkzaam in laaggeschoolde banen - te ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf van de grond komt. Westerlaken rekent echter op een olievlekwerking en hoopt dat andere gemeenten het initiatief zullen overnemen. "Het niet benutten van kennis, ervaring en talent van nieuwe Nederlanders is slecht voor die mensen en slecht voor de kwaliteit van de samenleving."

Hij prees verder het recordtempo ("beter gezegd, het Rotterdamse tempo") waarin dit initiatief van de grond kwam. De proef wordt uitgevoerd samen met het Akkoord van Rotterdam, een initiatief van de gemeente Rotterdam en het Rotterdamse bedrijfsleven waaronder PricewaterhouseCoopers, Rabobank, Syntens, Ecorys, Enviu, Kneppelhout & Korthals, KPMG en Colfield. Andere partners zijn microfinancieringsinstellingen Qredits en Handson en de stichting Ondernemersklankbord, oud-ondernemers en managers die in de rol van coach hun rijke kennis en ervaring doorgeven aan ondernemers die deze hulp goed kunnen gebruiken. De uitvoering is in handen van Panta Advies & Organisatie.

De school is gevestigd in Gebouw de Machinist aan de Willem Buytenwechtstraat in Rotterdam. De eerste lichting deelnemers bestaat uit 11 mannen en 8 vrouwen afkomstig uit tien verschillende landen o.a. Iran, Irak en Afghanistan. Het eerste deel van de opleiding duurt drie maanden en gaat over algemene ondernemersvaardigheden. Aansluitend worden drie maanden gebruikt voor het schrijven van een ondernemingsplan en verwerven van bedrijfskapitaal. De cursisten komen na hun werk twee avonden en op zaterdag bijeen. Excursies naar o.a. de Kamer van Koophandel en banken zijn deel van het lesprogramma.

De Businessschool heeft ook de eigen website geopend (www.bsnnrotterdam.nl) waarop alle deelnemers iets vertellen over hun achtergrond en het bedrijf dat ze willen starten.

/// EINDE PERSBERICHT ///

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht