Persbericht

Progress Software introduceert Responsive Process Management-suite ~ nieuwe suite combineert Business Process Management (BPM), Business Transaction Management (BTM) en Complex Event Processing (CEP) voor next generation bedrijfsapplicaties ~

Rotterdam, 19 maart 2010 - Progress Software, leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, komt met een volledig nieuwe bedrijfsoplossing. De Progress® Responsive Process Management (RPM)-suite biedt organisaties de mogelijkheid om een hoger niveau van business performance te bereiken dan voorheen mogelijk was. De RPM-suite biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van het visualiseren van processen, Business Event Processing (BEP) en Business Process Management (BPM) op één geïntegreerd platform. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de marktmogelijkheden voor dit soort oplossingen een potentiële waarde hebben van ruim tien miljard dollar. Progress Software is tot nu toe de enige leverancier die een dergelijke oplossing biedt.

De Progress RPM-suite bevat de volgende drie onderdelen die samen zorgen voor continue verbetering van de business:


* Het is een platform dat de mens centraal stelt en zakelijke gebruikers voorziet van real-time inzicht in bedrijfsprocessen en -systemen. Dit geldt ook voor de al bestaande processen, zowel binnen als buiten de organisatie.
* De Progress RPM-suite bevat uitgebreide mogelijkheden voor process modelering en automatisering. Dit biedt zakelijke gebruikers de mogelijkheid om bestaande bedrijfsprocessen continu te verbeteren en nieuwe processen snel uit te rollen. Dit zonder de bestaande systemen te onderbreken.
* De suite monitort continu miljoenen relevante events die van invloed zijn op de business. Dit om patronen te signaleren en te anticiperen op kansen en bedreigingen. De RPM-suite zal hier direct op reageren, bijvoorbeeld met een geautomatiseerde reactie, het wijzigen van een al actief proces of het starten van een nieuw proces. Ook is het mogelijk om alleen een melding te krijgen zodat de zakelijke gebruiker zelf actie kan ondernemen.

"Eén van de snelst groeiende investeringsgebieden bij organisaties de afgelopen twee jaar is het verbeteren van het inzicht in en controle over de bedrijfssituatie", zegt Maureen Fleming, program director bij IDC. "Logischerwijs is de volgende stap het verbreden van de focus om niet alleen kansen en bedreigingen zichtbaar te maken, maar er ook direct op te kunnen reageren. Steeds meer organisaties zullen op zoek gaan naar leveranciers die beschikken over een intelligente en volledige aanpak bij het ontwikkelen van deze nieuwe generatie kritische bedrijfsapplicaties."

De onderdelen van de suite kunnen volledig worden beheerd vanuit de Progress Control Tower(TM). Deze oplossing biedt een geïntegreerde omgeving voor de weergave van real time-meldingen, interactieve interfaces en tools. Dit biedt topmanagers de mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in wat er speelt binnen de organisatie en verbeteringen aan te brengen vanuit een centrale positie. Dit volledig in te stellen, interactieve framework beschikt over uitgebreide features en biedt een grote hoeveelheid aan relevante key performance indicatoren (KPIs) en bedrijfsinformatie. Een krachtige modelerings-omgeving zorgt ervoor dat nieuwe bedrijfsprocessen in een kort tijdsbestek dynamisch kunnen worden gecreëerd, gemodelleerd, gemonitord, beheerd en verbeterd.

"We zijn verheugd met de introductie van de Progress Responsive Process Management-suite", zegt Richard D. Reidy, president en chief executive officer bij Progress Software. "Onafhankelijk onderzoek, bevindingen van branche-analisten en klantfeedback laten duidelijk zien dat er behoefte is aan een oplossing die organisaties helpt om operationally responsive te zijn. Het is belangrijk dat teams en lijnmanagers meer inzicht krijgen in hun bedrijfsactiviteiten dan voorheen mogelijk was met de aanwezige informatie. Ze moeten omzetten vergroten door competitiever te zijn, maximale winsten behalen met optimale efficiency en verlies voorkomen door bedreigingen te signaleren voordat ze kritische problemen veroorzaken. Om dit te bereiken, moeten zij de mogelijkheid hebben om te anticiperen en reageren op wat gaat gebeuren en niet alleen op wat al heeft plaatsgevonden. De RPM-suite biedt iedere ondernemer wat deze nodig heeft: volledige controle over de business."

"Organisaties nemen afstand van standaard applicaties omdat de features hiervan niet of nauwelijks te wijzigen zijn", zegt John Bates, CTO en senior vice president of corporate development and strategy bij Progress Software. "Hierdoor kunnen zij zich niet snel aanpassen aan veranderingen in de bedrijfsomgeving. De RPM-suite biedt de mogelijkheid om dynamische bedrijfsapplicaties te ontwikkelen die zich aanpassen aan de bedrijfssituatie. Zakelijke gebruikers en IT-medewerkers kunnen reactieve processen modelleren en aangepaste dashboards en meldingen ontwikkelen met behulp van de Progress Control Tower. Zo leren zij real-time bedrijfscondities te begrijpen en beheren."

Dynamische bedrijfsapplicaties kunnen een belangrijke bijdrage leveren in veel verschillende branches. Een goed voorbeeld is de financiële dienstverlening, vooral bij high frequency trading, risicobeheer en fraudepreventie. Hetzelfde geldt voor de telecom-branche vooral op het gebied van responsive revenue-mangement en locatiegebaseerde diensten. Een ander voorbeeld is de reisbranche. Hier worden de applicaties al ingezet bij vliegmaatschappijen die gebruikmaken van real-time en track-and-trace in hun logistiek.

De solution accelerators van Progress zijn een integraal onderdeel van de Progress RPM-suite. Deze accelerators zijn standaard, branchespecifieke applicaties die de basis-suite versterken.
Noot voor redacties