Ingezonden persbericht


2010-03-23

PIVA valt weer in de prijzen

Carl Vandenbosch wint de eerste prijs van de wedstrijd 'Jacques Saey'

----------
Carl Vandenbosch, leerling van het 7de specialisatiejaar 'banketbakkerij-chocoladebewerking' won vrijdag 19 maart de eerste prijs in een wedstrijd voor leerlingen uit de richting 'brood en banket'.

Carl Vandenbosch met zijn begeleider Walter Serbruyns, leerkracht bakkerij De wedstrijd 'Jacques Saey' is een jaarlijkse wedstrijd van hoogstaand niveau voor scholen, die ingericht wordt door het IEG-Ceria uit Brussel in samenwerking met verenigingen uit de (banket)bakkerij-, chocoladebewerking en confiseriewereld.Carl moest het opnemen tegen maar liefst 13 andere kandidaten in het thema 'Jugendstil'. Elke leerling moest individueel zijn werkstuk opbouwen, startend met enkel de grondstoffen. Er mocht niets voorbereid zijn. Wet van Murphy?
Tijdens het opbouwen stak Murphy stokken in de wielen, want van het werkstuk brak plots een deel af. Carl heeft toen al zijn creativiteit moeten bovenhalen en heeft de breuk opgevuld met verschillende ornamenten. Wat begon als een zware tegenslag, werd dus uiteindelijk beloond met de eerste prijs. De jury was vooral vol lof over het artisanale aspect. Carl had alles met de hand gemaakt, wat in deze moderne tijden zeker niet meer door iedereen wordt gedaan.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Mevr. I. Verhaert




Ingezonden persbericht