VARA

Politie Kennemerland weigert excuses onterechte arrestatie op camera deze w...

In de vorige uitzending van `De Ombudsman' was te zien hoe vier jongens uit Amsterdam-Slotervaart hardhandig werden ingerekend door een arrestatieteam. Een onterechte arrestatie bleek later. Maar de politie Kennemerland, die opdracht gaf tot de arrestatie, liet het afweten bij de nazorg. Inmiddels heeft de politie de moeder van een van de jongens uitgenodigd op het bureau om excuses aan te bieden, maar de politie blijft een toelichting voor de camera weigeren uit angst voor `imagoschade'. `De Ombudsman' met Pieter Hilhorst is te zien bij de VARA, vrijdagavond om 21.20 uur op Nederland 2.

Daarnaast komen deze vrijdag de volgende onderwerpen aan bod: Pleegzoon uit Suriname mag niet naar Nederland komen voor vakantie Rianne en Dennis Bieckmann uit Drunen zijn voogd van de Surinaamse August (17). Al meer dan 2,5 jaren proberen ze hun `pleegkind' naar Nederland te halen. Eerst voor een stage en een opleiding, later voor een vakantie. Maar hun aanvraag wordt keer op keer afgewezen door de IND. Zonder dat ze de kans krijgen om hun verhaal toe te lichten. `De Ombudsman' zorgt ervoor dat de IND eindelijk naar Dennis en Rianne luistert.

Gemeente weigert woningaanpassing voor doofblind kind Iris Hoen uit Voorburg heeft een gehandicapte zoon, Marijn (11). Hij is epileptisch, slechtziend én slechthorend. Doordeweeks zit hij daarom op een speciaal internaat in St. Michielsgestel. Om hem in de weekeinden en in de vakantie thuis te kunnen verzorgen zijn aanpassingen in de woning nodig. Maar de gemeente Leidschendam-Voorburg weigert die te vergoeden, omdat Marijn geen inwoner van Voorburg meer zou zijn.

Nog steeds veel klachten over OV-chipkaart voor studenten Sinds dinsdag kunnen studenten alleen nog maar reizen met de OV-chipkaart. Maar nog steeds hebben honderden studenten geen kaart gekregen of een kaart die niet geactiveerd kan worden. `De Ombudsman' inventariseert de klachten die deze week zijn binnengekomen bij het OV-Loket.
`De Ombudsman', 19 maart om 21.20 uur bij de VARA op Nederland 2. Meer informatie: ombudsman.vara.nl