Amsterdam, 10 maart 2010

Goed ondernemerschap is succes ervaren /delen: Stichting Vision-Commitment-Action in Africa (VCAA) gaat met ondernemers van de Rots-Vast Groep op bouwreis naar Kenia!

Ondernemers van de Rots-Vast Groep maken zich op voor wel een hele speciale activiteit. 19 maart a.s. vertrekken zij samen met Stichting VCAA naar Ahero,(Kenia) om een week lang de handen uit mouwen te steken voor de bouw van een trainingscentrum voor jonge ondernemers in West-Kenia

Ondernemerscentrum in Kenia

Stichting VCAA ondersteunt kleinschalige, inkomstengenererende projecten en stimuleert zelfstandig ondernemerschap in Kenia. Mensen leren vissen in plaats van vis geven is het motto.

Een van de lopende projecten van stichting VCAA is de bouw van een trainingscentrum in Ahero (West-Kenia). In dit centrum leren (jonge) mensen wat er bij ondernemerschap komt kijken en hoe ze succesvolle ondernemers kunnen worden. (Zij leren daar onder andere dat er verschillende landbouw technieken bestaan en hoe ze deze kunnen toepassen, opdat het land efficiënter gebruikt kan worden. Ook gewasrotatie wordt hen bijgebracht, wat ertoe bijdraagt dat het land niet wordt uitgeput. Daarnaast komen onderwerpen als marketing, het vinden van afzetmarkten en prijsberekeningen aan bod.) Door te investeren in het centrum voor ondernemers in Kenia, wordt bijgedragen aan de toekomst van de jongeren om hun talenten te ontwikkelen.

De Rots-Vast Groep heeft de uitnodiging van de VCAA om een tastbare bijdrage te leveren aan het trainingscentrum direct aangenomen. De betrokken ondernemers gaan niet alleen actief meebouwen aan het trainingscentrum, maar ook andere projecten bezoeken en kennis maken met bevolking en de cultuur.

Rots-Vast Groep: meer dan winnaars in woonbemiddeling

Goed ondernemerschap is bij de Rots-Vast Groep meer dan alleen het succesvol bemiddelen bij het vinden van geschikte woonruimte om te huren voor particulieren en bedrijven. Ondernemerschap gaat verder dan het uitdragen van de, zo is de afgelopen 20 jaar gebleken, succesvolle Rots-Vast franchise formule.

Wim Balkenende, directeur Rots-Vast Groep: "Succes delen en investeren in een project dat onze expertise in ondernemerschap nodig heeft; dát is goed ondernemerschap. En dat doen wij door ons steentje bij te dragen aan het project van Stichting VCAA. Door te investeren in het centrum voor ondernemers in Kenia, dragen wij bij aan de toekomst van jongeren, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en op eigen kracht een betere toekomst kunnen bouwen."

Over Stichting VCAA:

VCAA stimuleert en ontwikkelt potentieel door in mensen te investeren en zelfstandig ondernemerschap te ondersteunen in West Kenia. Zij bestrijdt daarmee de armoede en kennisachterstand vanaf de basis. De basis van de ondersteuning is de oprichting van een Community Bank. De essentie hiervan is dat zoveel mogelijk leden van de gemeenschap hiervan lid worden en samen eigenaar zijn. Met dit lidmaatschap kunnen mensen geld sparen en, als er genoeg geld door de gemeenschap gespaard is, geld lenen. Door onze Keniaanse partner BIG-Ltd. worden er trainingen gegeven gericht op het ontwikkelen van de capaciteiten van de mensen en ondernemerschap. Sinds 2006 heeft VCAA samen met hen 5 Community Banken opgericht en een aantal inkomsten genererende projecten zoals een kippenboerderij, pindakaasfabriek en commerciële landbouw met daaraan gekoppeld een Farmer Field School om de boeren andere landbouw technieken te leren. Opleiding, inkomsten genereren, verbouwen van voedsel, zelfredzaamheid, gezondheid en sanitaire voorzieningen staan daarin centraal. Kijk voor meer informatie op: www.vcaa.nl