AEGON
Sfeerbeeld Over AEGON

AEGON brengt ode aan schaatsers

Met 7.500 fotoboeken. Met 9 persoonlijke ode-commercials. Met 7 persoonlijke odeadvertenties. Met 25.000 traditionele schaatsmutsen.

AEGON neemt komend weekend stijlvol afscheid met een prachtige ode aan de schaatshelden van Nederland. Na 25 jaar hoofdsponsorschap van de KNSB, is het bekende AEGON-logo dit weekend voor het laatst te zien op de schaatspakken, de mutsen en de borden langs de baan. Het schaatsen is in die jaren toch heel erg AEGON geworden en AEGON het schaatsen. Het doel van AEGON is altijd geweest om schaatsers te helpen hun droom te verwezenlijken. Hele generaties schaatshelden zijn met de steun en de betrokkenheid van AEGON aan de top gekomen. Met pijn in het hart neemt AEGON afscheid van een van de mooiste sporten die Nederland kent en dat valt het hele bedrijf zwaar. Vandaar deze speciale ode aan het schaatsen en `onze' schaatshelden.

Allereerst presenteert AEGON vrijdagmiddag 19 maart 2010 het fotoboek "Rondje 25 rond". In een beperkte gebonden oplage van 7.500 stuks wordt het een blijvend cadeau voor de gehele schaatsfamilie. Ook zendt AEGON tijdens het WK-weekend in elk reclameblok speciale odes uit. Bekende dichters, schrijvers, zangers en journalisten zijn gevraagd hun favoriete schaatser te kiezen en daar een persoonlijke ode aan te brengen. Met muzikale begeleiding van Kleintje Pils zijn dat bijzondere vertellingen geworden van 1 minuut die tijdens het gehele WK-weekend worden uitgezonden. De afgelopen weken (en ook nog komende week) heeft AEGON speciale ode-advertenties gepubliceerd waarin steeds een schaatser of een bijzondere persoon uit de schaatswereld centraal stond met zijn of haar verhaal. Tot slot deelt AEGON tijdens dit laatste weekend 25.000 traditionele schaatsmutsen uit aan de supporters in Thialf.

Jan Driessen, Directeur Communicatie: "Op deze manier willen we iedereen heel erg bedanken; iedereen die het schaatsen de afgelopen kwart eeuw mogelijk heeft gemaakt. De trouwe en altijd betrokken supporters, de hard werkende vrijwilligers, de onbetaalde bestuurders van de KNSB, de collegiale collega's van de merkenteams, de uitstekende begeleiders en trainers, de zorgzame schaatsouders, ons "eigen dweilorkest Kleintje Pils" maar met name natuurlijk onze succesvolle en sympathieke schaatshelden. AEGON is hen veel dank verschuldigd. Het was een feest met deze schaatsers te mogen werken en hun successen samen te vieren. Als hoofdsponsor van de KNSB en als "Vader van het Schaatsen", voelen we ons bevoorrecht dat we deze mooie sport zo lang van zo nabij hebben mogen meemaken. Wij zullen het schaatsen missen."